Smultronställe på Lovön

Samlar ni på Smultronställen?
Lägg Lovö Magasin på minnet. Det ligger på Lovön (Ekerö kommun, inte så långt från Drottningholm). Ett slowshopställe med mycket känsla och värme.

Lovö magasin - gårdsbutik och café

Lovö magasin – gårdsbutik och café. Här finns kläder, prylar – ja allt.

Ewa som driver Lovö Magasin är känd för att det skall vara äkta och genuint. Här behöver ni inte fråga om maten är gjord på smör och äkta grädde. Det är självklart för Ewa. När vi för 6-7 år sen samlade in pengar till våra döttrars skolresor såldes Ewas bakverk långt bättre än alla andra mammors. Hon förpackade vackert och präntade små lappar med komplett innehållsförteckning på allt hon levererade. Mycket uppskattat av kunderna och bakverken sålde långt utanför de plikttrogna föräldrarna i klassen.

Ewa på trappan till Lovö magasin

Ewa på trappan till Lovö magasin

Lovö Magasin ligger inbäddat i grönskan bredvid hästhagar och alldeles nära Mälaren. Det är lätt att hitta dit och ännu lättare nu när Vägverket satt upp skyltar ända nere vid Ekerövägens korsning mot Lovö kyrka och Drottningholms golfklubb.

Det händer alltid något på Lovö Magasin. Idag sjöng och spelade Ekeröbröderna Mikael och Daniel Stenbaek medan gästerna njöt av Ewas mat. Det förekommer vinprovningar och föreläsningar, både utomhus och inomhus om vädret kräver det.

Daniel och Mikael Stenbaek framför sitt program "Från jazzens pärlor till Jussis höjder".

Daniel och Mikael Stenbaek framför sitt program ”Från jazzens pärlor till Jussis höjder”.

Information om program och öppettider finns på hemsidan och på Facebook.

Nu undrar ni kanske vad vi som LCHF-are hittade att äta denna dag?
Ewa gör egen korv, i många olika varianter och med råvaror som är både äkta och ekologiska. Alla med sin egen form och kryddning. Nöt, lamm, älg, viltsvin och jag minns inte allt. Korvarna grillar hon på en jätte-Murikka. Till detta finns en buffet med många röror och sallader som passar oss. Vad sägs om ostgratinerad tomat, squashomelett med ost och grädde, spenatröra och en kräm på fetaost. Vi blev mätta och belåtna och det var väldigt gott. Vi hörde ständigt bordsgrannarnas förnöjda kluckande över den goda maten med de fantastiska smakerna.

Dagens meny på Lovö Magasin

Dagens meny på Lovö Magasin

Självklart skulle jag tagit kort på den goda maten, men så blev det inte. Den var så god att den tog slut innan jag hann få fram kameran.

Jättetack för idag Ewa och vi kommer tillbaka, var så säker!
Stor kram från oss och lycka till. Du får fyra stjärnor av fem och den femte delar jag med glädje ut när du serverar något extra fett till oss som avstår från kolhydrater. Det kan vara allt från en klick vanligt naturellt smör till något mer exklusivt smaksatt. Då blir det ”LCHF på riktigt”.

Ni som letar er dit kan hälsa från mig!

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

3 svar på ”Smultronställe på Lovön

  1. Ja verkligen, älskar små ”hemma” butiker och småföretagande med allt vad det innebär!

Kommentarer är stängda.