FiberHusk

Jag får ofta frågor som handlar om vad jag äter, jag skriver medvetet väldigt sällan om det. Egentligen vore det bättre att skriva vad jag inte äter, så det kan komma några inlägg om det.

Jag följer inte något uttalat protokoll, någon diet man kan slå upp och följa. Jag äter helt individuellt anpassat och därför inget jag tycker det är värt att dela med mig av. Jag har sen 1993 förstått allvaret i att anpassa min kost efter mina förutsättningar och det sker löpande förändringar. Det ser jag särskilt när det dyker upp minnesbilder i telefonen, ofta några år gamla, och jag tänker direkt – oj åt jag så då, inte underligt att det inte fungerade så bra. Jag lär mig hela tiden. Ett exempel är alla goda lunchomeletter innan jag förstod att jag inte ska äta ägg alls, ens i majonnäs.

Idag fick jag en länk till ett Facebookinlägg som jag direkt reagerade på utifrån att det är ett vanligt livsmedel i våra sammanhang som jag inte ätit på många år, för att det gör mig förstoppad och SJUK (kan ha varit orsaken till ambulansresan för några år sen). Det är som klister.

Krisinformation länkar på Facebook till Livsmedelsverket som går ut med följande nyhet:

Länk till Livsmedelsverkets nyhet

Fiberhusk kan ge salmonella.

Jag hade Salmonella på 70-talet och vill inte gärna ha det igen, men det måstet vara något väldigt allvarligt som hänt nu om de går ut så hårt? Danska myndigheter kopplar produkter med Husk till salmonellautbrott. Under utredningen dras alla produkter in av säkerhetsskäl.

FiberHusk är inget jag saknar, men jag noterar fortfarande att det förekommer i väldigt många ”istället för…”-recept i både LCHF- och Ketosammanhang. Ska jag någon gång välja något med den svällande funktionen får det bli en liten mängd Pofiber. Det reagerar jag mindre på.

Jag känner inte igen förpackningen, men det är länge sen jag köpte
  • Vad har du för relation till FiberHusk, är det något du använder och i så fall mår dina tarmar bra ändå. Är det bara jag och andra extra känsliga som inte klarar det?
  • Om du inte använder FiberHusk vad ersätter du det med? Än så länge struntar jag i mat där det behövs, men jag saknar möjligheten ibland.
  • Hur reagerar du på Livsmedelsverkets varning? Det är företaget själva som anmält att de drar in och det är danska myndigheter som ligger bakom. Jag tror inte SLV kom med ursprungsidéen. Jag fick förmodligen min salmonella av dåligt tillagad/varmhållen kyckling (Portugal 1978)
Tack för att du läste, välkommen tillbaka