OMAD

Jag får ibland förslag om fasta. Nu senast handlade det om OMAD som betyder One Meal a Day. Jag svarar i kommentarerna men jag misstänker att den som kommenterar inte läser svaret eftersom kommentaren återkommer med jämna mellanrum därför skriver jag det nu som ett inlägg


Jag har testat OMAD en längre period (lunch), det är mitt spontant naturliga sätt att äta då jag är lat av naturen. Tyvärr fungerar inte det med min glukoskurva. Jag mäter var 15:e minut med sensor sen 1,5 år tillbaka.
Jag är insulinresistent och glukoneogenesen drar igång direkt och jag får för höga glukosvärden och däremellan för djupa dalar. Det blir berg- och dalbana
? och oro i kroppen. Inte den platta kurva jag vill ha och strävar efter. Det som är målet med min ketogena kost.

När du kallar dig Nisse Hult (från Kramfors) utgår jag från att du är man. Er metabolism är helt annorlunda och rent statistiskt verkar fasta i olika former passa er bättre. Vi kvinnor har en annan hormonbalans att ta hänsyn till.


Det är ganska tröttsamt att skriva om samma sak. Fasta fungerar inte för mig och jag har förklsrat varför. PUNKT.

Särskilt när den som kommenterar återkommer med samma förslag om och om igen.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

2 svar på ”OMAD

Kommentarer är stängda.