Stopp i maskineriet

Att tryckpressarna inte fungerar verkar vara något jag får leva med resten av livet. Nu har jag i alla fall hittat något som verkar göra det lättare utan att göra annan skada. Jag menar linfrön och sånt som jag inte tror på om man vill äta antiinflammatoriskt. Jag kan ha fel där, men jag har känslan av rivjärn från den sortens fiber.

Jag kokar soppa på färsk spenat och färsk grönkål. Jag börjar med 2 msk kokosfett utan smak (jag är så less på smaken annars går ju vilken som helst bra) och tillsätter sen 100 g färsk grönkål (ICA Eko) plus ca 3 dl vatten. Medan det kokar till sig tillsätter jag en påse ekologiska färska spenatblad (65 g) och lite kryddor efter humör. Salt, några varv med de kvarnar jag har och lite färska örtkryddor (basilika och oregano just nu). När allt är mjukt är det dags för stavmixern och sen innan det är dags att äta ett par msk olivolja (jag kokar inte olivolja).

När soppan är klar äter jag den med två kokta ägg som brunch eller någon annan gång under dagen. Ett önskemål jag har är en ”lösande” måltid om dagen och jag tror kombinationen kokosfett, gröna blad och olivolja är just en sån måltid. Tillsammans med äggen blir jag dessutom väldigt mätt och det är alltid ett plus. Det går fort att tillreda och det gillar jag. Helt mejerifritt är det också vilket verkar vara en bra modell för många.

image image

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

4 svar på ”Stopp i maskineriet

  1. Verkar bra.
    Enkel variant är vanlig hackad djupfryst spenat till vilken maträtt som helst som spenat passar till.

Kommentarer är stängda.