Jag känner mig lurad

Igår var planen att vi skulle äta försenad födelsedagsmiddag på Arlanda och sen stadig hotellfrukost för att slippa den ofta hopplösa flygplansmaten.

Jag läste menyn noga och diskuterade även med servitrisen vad som skulle bli bäst med våra LCHF-behov. Vi pratade om ”rikligt med grönsaker” och inte potatis, ris eller pasta. Gärna varma grönsaker. Då föreslog hon en fiskrätt med Smörbönor och en citronsås på creme fraiche och jag såg framför mig gröna bönor stekta i smör, precis som vi fick på Melanders häromdagen.

Därför blev jag väldigt förvånad när tallriken kom. Smörbönor är stora vita bönor och det hade jag ingen aning om. De grönsaker jag förväntade mig lyste med sin totala frånvaro, förutom ett grönt blad.

Om man inte är superpetig med exakt antal gram kolhydrater och står ut med liiiite mer buller i magen kan man enligt mig gott äta lite vällagade bönor någon enstaka gång. Det är vad jag tror många gånger bättre än något med gluten och inte så kolhydratrikt som man kan tro. De växer och måste inte processas mer än kokningen.

Jag (som är petig) hade inte valt bönorna om jag vetat och saknade mina grönsaker, tänk haricots verts och sparris i stället :-), men nu när det blev så här valde jag att äta och det var väldigt gott. Såsen och fisken var utsökta. Nästan i klass med Melanders.

Den här typen av bönor åt vi ofta innan LCHF, det är inte de som finns i tex tomatsås eller Chili con carne. Dem gillar jag inte ens. Sen jag började med LCHF 2005 minns jag inte om jag ätit det någon gång. Inte medvetet i alhttp://www.sunsoft.se/?p=3961

image

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

2 svar på ”Jag känner mig lurad

  1. Får jag fråga vilken restaurang det var på Arlanda? Har inte lyckats hitta någon som inte serverar princip annat än bara kolhydrater. Gäller alla flygplats.

Kommentarer är stängda.