Viktstabil

Säga vad man vill om att jag inte går ner i vikt, det har väl många olika orsaker, men jag är i alla fall viktstabil utan direkt ansträngning numer.

Jag mäter, väger och räknar ingenting sen lång tid tillbaka. Jag tar inga direkta tillskott just nu (även om jag borde), jag slarvar och hoppar över måltider som vanligt (numer kan man ju kalla det periodisk fasta och då spelar inte det heller någon roll enligt de som säger vi ska bara äta när vi är hungriga) men jag försöker hålla mig både gluten och sockerfri och det verkar räcka.

Jag gillar inte precis bokslut, men jag ägnar mig åt dem ändå och om jag jämför vikten vid årsskiftet nu och förra året så skiljer det 2 kg och det är mindre än vad det kan skilja under en vecka eller två.

Kontentan är alltså att jag om jag inte lyckats med något annat så har jag ändå bromsat den ständiga viktuppgången som jag ägnade mig åt under många år tidigare. Det räcker med vanlig LCHF utan späkningar och med de avsteg som blir när man ofta äter utanför hemmet. Idag tex bad jag om en Max Low Carb utan dressing och fick ändå med och då hade vi redan åkt därifrån. Det är svårt att skrapa bort och jag iddes inte så jag åt och kände att den var alltför söt. Synd på den hamburgaren att den ska kladdas ned med söt dressing.

Alltid något att åtminstone hittat fram till hur jag håller mig viktstabil alltså

Tankarna runt det här inlägget kom när jag såg duktiga Lindha ”HalvaLindha”  Vikström på TV igår kväll. Jag är ju ingen bra representant för viktnedgång, men jag är i alla fall ett bra exempel på förbättrad hälsa och det är trots allt viktigast, även om jag väldigt gärna vill gå ner i vikt också.

När jag såg Viktväktarnas representanter i samma TV-program som Lindha och hörde dem säga att det var en diet för resten av livet fick jag lite krampkänsla i magen. Jag har nog minst 10 år bakom mig med Viktväktarna och det minsta man kan säga om den perioden är viktstabil. Där var det verkligen jojobantning hela tiden och den lägsta vikten jag hade (målvikt 1982) den höll jag inte många veckor, så den glädjen var kortvarig efter många års kamp.

Vem minns den här lilla söta som fick plats i handväskan?

Vem minns den här lilla söta som fick plats i handväskan?

 

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

6 svar på ”Viktstabil

 1. Hej !
  Såg också programmet! Blir förtvivlad när jag såg VV , har varit där
  under 5 omgångar. Ner i vikt gick jag, men det var omöjligt att hålla.
  Maten gick verkligen inte bra hemma, fick alltid göra två sorters såser.
  Hade ändå förstånd att servera vår dotter den feta såsen.
  Halvalinda o Ann var jättebra??ville bara hört mer……
  Eva Gustavsson

  • Både Ann och Halva Lindha reser runt och föreläser så dem kan du säkert höra mer av.
   Nästa gång jag tänker på är LCHF-kryssningen med Silja Galaxy 20 februari

 2. Jag älskar din blogg! Den ger mig hopp! Jag såg precis din föreläsning på kostdoktorn och din föreläsning är den bästa av dem alla. Jag har extremt svårt att gå ner i vikt och varje gång något händer i mitt liv så händer det något på viktkurvan också, jag är extremt analytisk av mig och har vikt och mätkurvor sedan 10 år tillbaka ( jag är 32 år ;))

  Tack för din inspiration!

 3. Hej Margareta
  Fattar inte varför Viktväktardamen överhuvudtaget fick vara med i programmet. Hon
  representerar ju ett affärsintresse som bygger på att folk skall betala för en idé att dom i längden misslyckas att nå och hålla ett mål och sen kommer tillbaka som ny betalande ny kund igen. Den som inte tror att upplägget är så kan se en film på YouTube där grundaren av Viktväktarna, kommer ju från USA beskriver hela upplägget sen han valt att hopp av företaget. Har du testat styrketräning för att hjälpa till med lite viktnedgång och med fokus på träning av mag och bålparti?
  Två bra redskap som jag själv kör varje dag är roddmaskin och min favorit en
  Thorax stakmaskin. Dessa tillsammans ger bra effekt och ökar på förbränning
  samt kondition och styrka. Passerar själv strax 60 strecket så det gäller att jobba
  för att hålla uppe muskelmassa hela tiden.
  PS testa och kör två dgr per vecka med noll kolisar med ex ägg och smör/kokosolja som drivmedel, du kommer märka effekten.

  • Jag kan bara hålla med dig. Viktväktarna är en affärsidé som borde avslöjas av fler.
   Riktig muskelträning i maskin är något jag har kvar. Det känns som lång väg kvar innan jag är redo. Det är inte länge sen det var en omöjlighet att gå i trappor. Jag tar en sak i taget. Än så länge är vardagens mödor muskelträning nog för mig. Men jag kommer att testa och då även rapportera när rätt tillfälle infinner sig.

   Angående minskning av kolhydrater så har jag nollat helt under långa perioder, jag var med och myntade begreppet UFO (under fem gram om dagen) och det hjälpte inte alls, snarare tvärtom framkallar det stress och förmodligen kortisol. Jag har även nollat periodiskt många gånger och är som typ periodare i matvanor. Skönt nu när det är ”tillåtet” med periodisk fasta eftersom jag slltid hoppat över måltider. För mig är det ett arbete i sig att både planera, förbereda och äta alla måltider. Det kan bli ett helt blogginlägg om bara det.

Kommentarer inaktiverade.