Mikrovågsugn?

När vi renoverade köket var vi på väg att utesluta mikrovågsugn eftersom vi sällan/aldrig använder den. Efter några diskussioner blev det ändå en med tanke på ev framtida försäljning. Den finns där och används lika sällan som den gamla.

Någonstans i livet blev jag mikromotståndare utan att riktigt veta varför. Det kändes inte så arteget helt enkelt.

Idag googlade jag på något helt annat och hamnade på en sida som heter internetmedicin.se. Den borde vara trovärdig. Där läste jag följande:
image

Det gör mig ännu mer skeptisk, särskilt när B12 är en så viktig vitamin.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

7 svar på ”Mikrovågsugn?

  1. I mitten av 70-talet jobbade jag på Huddinge sjukhus nyöppnade Neonatalavdelning och där värmdes bröstmjölk och tillägg till prematurer och sjuka barn i micron. Cheferna sa att vi inte skulle stå framför luckan då en inte visste om strålningen var skadlig. Vem tänkte på de små svaga bebisarna??
    Jag har micro inbyggd i köket, använder den sällan. Skaffade min första 1981 som användes flitigt på den tiden. ”Praktiskt för barnen” hette det, att värma mat själva när de kom från skolan.

  2. Det kanske är som jag inbillar mig men jag tycker att maten blir mycket godare om den värms långsamt i vanlig ugn. Mikrar gör vi bara när det är bråttom (och vi glömt att tina upp i förväg).

  3. Jag gjorde exprement för några år sen. Tog två blommor (Sant Paula) Vattnade den ena med vatten jag värmt i micron (svalnat)och den andra med kranvatten…. Den med microvattnet blev jätte dålig! Då fick jag en tankeställare… Men jag skulle så klart värmt det andra på spisen vilket jag ej gjorde. Får göra om det…. Kul att göra tester. Får göra om och rätt 😉

  4. Kunde aldrig riktigt använda micron att laga mat i. Det blev så färglöst. Att värma smakade heller inte gott. Men vi använde den till att koka kaffe i. Nescafe förstås. Sedan köpte vi en riktig kaffeautomat och micron degraderades till att värma tallrikar i.

    En Antroposofisk bekant till familjen sade för många år sedan ”det kan inte vara bra att laga mat så, det måste döda vitaminerna”. Hon hade väl rätt då.

Kommentarer är stängda.