TV-snacks

Förmodligen är vi många som sitter framför TV:n ikväll och följer Hela Sverige skramlar. Förmodligen är vi också många som vill ”ha något gott” att äta på och kanske dricka till och då undrar jag vad äter och dricker vi framför TV:n?

Jag har under många år skippat allt tilltugg och nöjt mig med något glas vin och helt ärligt, det känns trist i längden. Vanlig ost fungerar inte, nötter och mandlar fungerar inte, möjligen grönsaksdipp.

När jag nyligen var på Rhodos fick jag smaka många läckra smårätter som vår värdinna Ann-Sofi komponerat och en sån var ostgratinerade champinjonhattar. Av någon anledning jag ännu inte vet varför verkar tillagade mjölkprodukter fungera bättre för viktminskning/välmående. Därför testade vi ikväll att göra något liknande utan att egentligen veta hur man gör och det blev riktigt lyckat.

Gör så här:
Plocka bort fötterna på champinjonerna och riv dem på rivjärn. Blanda med lite riven ost (gärna smakrik) och krydda med det du gillar. Jag tog salt, peppar, chili och vitlök. När jag rörde ihop tillsatte jag lite olivolja för smaken och konsistensen. Smörj en form med smör och ställ dit champinjonhattarna och fyll dem med röran. Avsluta med en ostskiva som lock.

Gratinera i  200 grader. Det tog ca 20 minuter och blev väldigt gott.

image

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

2 svar på ”TV-snacks

  1. Alkohol ingår inte i min livsstil, men länge åt vi mängder av ost på aftnarna. Numera blir det sällan så, men utan en eller annan kopp/mugg rooiboste känns inte aftonen riktigt komplett. Man har väl sina vanor… Sen tror jag det är bra med extra vätska efter arbetsdagen, när man som jag inte hinner ta rast mellan lektionerna.
    Gillar ditt recept. Ska nog testa, en annan tid på dygnet.

  2. Det bästa med att inte ha någon TV är att det inte finns någon längtan efter TV-snacks!

Kommentarer är stängda.