Arla färskost utan tillsatser

Visst låter det som en bra produkt? Jag vände och vred på förpackningen för att leta efter den blågula mjölkkannan som visar att det är svensk mjölk i produkten.

ARLA® FÄRSKOST NATURELL 25%

Arla® Färskost Naturell 25%

Näringsvärde per 100g
Energi 1039 kJ/252 kcal Fett 25 g varav mättat fett 16 g Kolhydrat 3,0 g varav sockerarter 3,0 g Protein 4,5 g Salt 0,8 g
Ingredienser
GRÄDDE, SKUMMJÖLK, salt, syrningskultur.

arla-färskost

Tillverkad i Danmark av EU mjölk.

tummen_ner

Det blev TUMMEN NER för mig och NEJ TACK

Bra tänkt Arla med produkten som sådan, men vi konsumenter som tänker så långt som till inga tillsatser vill ha SVENSK KRAV-mjölk från kor som inte övermedicineras.

Tack ARLA för den nya märkningen som ska göra det lättare att välja.

sverigekannan

 

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

8 svar på ”Arla färskost utan tillsatser

  1. Kan man lita på den blågula kanna? Tänker på Svenskt kött som märks med svenskt bara för att djuret slaktats i Sverige. Märkningen ska då vara svenskslaktad men missas av slakterierna medvetet lr omedvetet men det händer rätt ofta där man kör både m import och svenskt i samma fabrik. Tvättar de och sköljer rent alla tankar och munstycken innan lr tappar de i eget rum den blågula kannan mjölken? Ja mina frågor växer lika är det med ekologiskt, odlar bönderna runt i kring ekologiskt, är fröna ekologiska ifrån början osv. osv. Jag skulle gärna betala de kronor extra som man får betala om jag hade vetat helt säkert att hela kedjan till färdig produkt är ekologisk.

    Bäst och säkrast är att handla av bönderna direkt då är man garanterad svensk produkt även om den inte alltid är ekologisk och har man inte tillgång till det -Ja då får man vara medveten om att det inte alltid är svenskt och ekologiskt det vi i god tro köper svenskt och ekologiskt.

  2. Instämmer, det blir tummen ner. Bra att du har uppmärksammat mig på den blå-gula kannan!

  3. Jag blir bara så ledsen. Dels av djurskyddsskäl, dels av hälsoskäl och till resten av försörjningsskäl. Hur i all sin dar kan man vara så korkad att man inrättar ett lands livsmedelsförsörjning så att landet är helt beroende av import? Är sjuttio år av fred verkligen en så lång tid att man tror att det kommer att pågå i evighet? Vi MÅSTE ha en egen livsmedelsförsörjning vad gäller nödtorften, sedan kan man importera ”godsaker” om det är möjligt, men man får aldrig bli beroende av det.

Kommentarer inaktiverade.