Rött te och kokosfett

En sak är säker, en enda kopp fettkaffe på morgonen gjorde min dag igår annorlunda. Jag brukar hinna med rätt många släta koppar kaffe på jobbet och igår blev det inte en enda. Jag var nöjd och inte ett dugg sugen. Så här på sportlovet är det ganska tomt på skolan så det är inte )precis någon kö till kaffebryggaren.

Jag har inte bestämt mig för om jag mådde bra eller dåligt, förmodligen mådde jag lite illa. När man inte fettbombat på ett tag är det lite chockartat för magen och den svarade snällt med att släppa ifrån sig ”Hänt-i-veckan” och det upplevde jag trots allt som ett plus. 🙂 (Länken går till Martina Johanssons blogg, Martina är mitt stora föredöme när det gäller fettbombning. Hon har myntat uttrycket och skriver ofta om nödvändigheten av att få i sig fett.

När jag slutade med fettkaffet, för att mitt nymalda och nybryggda ekologiska kaffe är för gott, var tanken att flytta fettet till något annat. Rent spontant är kvällen en bra tidpunkt för intag av fett, då kommer morgontidningen fortare. Kaffe på kvällen är inte det första jag tänker på, men rött te är för mig bästa kvällsdrycken. Roiboste med kokosfett är en av de godaste dryckerna jag vet på kvällen, så jag började med det och märkte ingen skillnad under en lång period dvs det fungerade.

Efter ett tag började den där tiden när jag blev väldigt varm och då är inte te det första man tänker på för det gör en ännu varmare. Jag slutade dricka kvällste och då slutade jag med kokosfettet också och tänkte inte närmare på att det skulle flyttas tillbaka till morgonkaffet eller intas på annat sätt.

Så här fungerar mycket i mitt liv. Det här är bara ett exempel. Jag kommer på något bra som jag både mår bra av och som fungerar utan större funderingar eller arbetsinsats och sen händer något och jag slutar med den goda vanan och fattar inte förrän långt efteråt vad konsekvensen blivit.

En favorit

En favorit

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

8 svar på ”Rött te och kokosfett

  1. Jag slogs av en tanke; kan det vara så att det inte är teet som värmer upp dig och får dig att svettas på natten utan ökad ämnesomsättning pga fettet du intar i teet på kvällen?

  2. Enligt indier blir ghee ännu godare när det blir uppåt ett år……..Så länge brukar mitt inte vara, det står alltid framme på diskbänken vid sidan av spisen och jag har aldrig märkt någon skillnad på smaken ens efter många månader…..

  3. Ja, ghee ar kanske det narmaste man kommer..

    Haller sig ghee om man har det staende i rumstemperatur tro? Jag tanker att det kanske har svarare att forstoras an annat smor eftersom mjolkproteinet ar borttaget.

    (Men a andra sidan kan man val ej bli sjuk av gamla mjolkprodukter…[?] De fermenteras val endast istallet om de star ute…, eller?)

  4. Det vore trevligt om det fanns nagot animaliskt fett (eller ”bra” fett i allmanhet) som ar flytande. Jag alskar att fa i mig mitt fett genom fettdrypande sallader, men det blir ju lite svart om man helst vill dra in pa det vegetabiliska fettet pa bekostnad av det animaliska.

    Finns det nagon losning pa detta ”problem”?

Kommentarer inaktiverade.