Back to Basics

Tänk att jag aldrig lär mig. Jag gör det mesta på slentrian. Mina goda vanor faller bort och även om jag inte faller in i ovanor lika lätt längre så tappar jag alltför lätt mina goda vanor.

Sen undrar jag varför det inte blir samma utfall som jag vill.

När vi började med ekologiska bönor och kaffekvarn slutade jag med fettkaffe på morgonen (det är länge sen nu). Kaffet var så himmelskt gott naturellt att jag inte ville förstöra det. Istället skulle jag få i mig kokosfett och extra smör på annat sätt. Jag lyckades säkert i början, men sen har det ju ebbat ut. Jag skulle gissa att utan större analys är jag just nu en normal-LCHF:are eller vad man kallar den som äter 70-75 energiprocent fett.

På den nivån har jag aldrig lyckats gå ner i vikt. Det vet jag och det finns dokumenterat.

Hur kan jag då bli förvånad när allt verkar gå utför?

 • jag ”mår” sämre rent mentalt
 • jag är trögare i magen
 • jag har torrare hy
 • jag pendlar mest uppåt i vikt
 • jag har mindre energi till att genomföra projekt
 • jag tillbringar mer tid i sängen utan att sova bättre
 • jag har högre fasteblodsocker

Listan är förmodligen längre, men det är vad jag kom på just nu.

Hur kom jag på detta just nu? Jag blåste av en tillfällighet i min Ketonix häromdagen och fick inget utslag alls. Då blev jag fundersam, jag brukar alltid ha ”bra utslag” och därför inte blåsa så ofta. Jag köpte därför blodstickor för att få facit och mycket riktigt. 0,4 dvs ingen ketos alls.

Då är det inget att undra över längre

 

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

4 svar på ”Back to Basics

 1. Det stämmer verkligen om kaffeskillnaden. Kaffet Blå Mocka har alltid varit dyrare än andra sorter men oj så mycket godare det är. Och ja, det är jättekul att Du bloggar lite igen, det behövs inte vara ofta när det är så bra som här.

 2. Ett tips: börja med fettkaffe igen på ”vanligt” kaffepulver, avsluta med en god kopp kaffe på malda bönor. Det är synd att ta bort något så bra som fetkaffet på morron kan jag tycka, det bästa som hänt inom LCHF.

  • Jag såg din senare kommentar, men vill ändå säga att jag köper inget annat kaffe längre och har blivit mer kräsen borta också. Det är så otroligt stor skillnad på hur man mår med riktigt bra kaffe, undrar vad skräp som ör i det ”vanliga”.

 3. Tack! Precis där är jag oxå… Kommit bort från goda vanor, och är förmodligen inte heller i ketos, mår sämre, konstant supertrött, orkar inget mm mm.
  Tack för uppvaknandet!

Kommentarer inaktiverade.