Fötterna lever sitt eget liv

Fötter
Den som är fullt frisk kan nog inte förstå hur det är att inte ha ordning på sina fötter. Det som för de flesta är självklart kan bli en plåga för oss som inte riktigt har ordning på alla kroppsdelar. När jag var som sämst kunde jag knappt gå. Jag vankar fortfarande fram som en anka, men betydligt mindre och framför allt – jag kan gå. Det har funnits perioder då jag pga värk eller halsbränna vid framåtböj, knappt har kunnat nå mina egna fötter, än mindre sköta om dem. Jag har alltid haft påkostade och väl uppbyggda skor för promenader för att försäkra mig om att gå stadigt utan risk för vrickningar. Därför var det ett väldigt stort steg för mig att testa barfotaskor. Jag har inte valt dem med tår eftersom jag ännu har svårt att få på mig skor. Jag har skor som ser ganska vanliga ut, men med barfotateknikens uppbyggnad dvs ingen uppbyggnad alls.

När jag köpte dem var jag så klart tvungen att testa. Jag testade att gå över golvet i butiken, hemma inomhus och ganska snart utomhus. Det är så otroligt lätt att röra sig i dem att jag till och med försökt mig på att springa. Ja ni läste rätt. Jag joggar (nja lufsar) runt i mina barfotaskor och känner mig helt euforisk över att jag faktiskt kan ta mig fram fortare än i maklig promenadtakt.

Idag har jag gått 5km asfalt. En liten slinga upp på bergskanten här i Agia Marina och jag känner ingenting negativt alls, tvärtom. Vi har gått på slät mark (asfalt) varje dag och jag har väntat på någon form av bakslag, åtminstone lite skoskav, men nehej ingenting. Därför gick vi igår uppför en backe och längs berget istället. Den promenaden blev bara 2,5 km för vi överraskades av ett våldsamt åskväder och tog en taxi hem. Det kändes inte tryggt med kraftiga blixtar bland de synliga elledningar som finns överallt (ja jag är åskrädd). Idag gjorde vi därför om försöket och tog oss runt hela sträckan. Jag brukar få förfärligt ont i vaderna av backar och den här gången känner jag ingenting.

Jag har problem med höger häl sen länge och det kan strama lite. Nu har jag lärt mig att strunta lite i krämporna och ändå försöka. Här kan man ta buss/taxi hem till skillnad mot hemma. Det som känns inspirerande är att jag har mindre ont när jag kommer tillbaka än när jag går iväg.

Mina barfotaskor

Mina barfotaskor

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

8 svar på ”Fötterna lever sitt eget liv

  1. Jag har vivobarefoot kängor och en ”stövlett” med blixtlås. Kängorna är såååå svåra att ta på, men sköna när man väl fått på dem och stövletten har inte så högt skaft, men mycket lättare att ta på. De finns nog inte att få tag på längre.
    Jag använder aldrig annat än vivobarefoot.

  2. Älskar mina Vibrams men just nu börjar det bli för kallt och blött! Det är hemskt att ta på gympAskor och kängor när kylan kommer!!! Någon här som prövat vivobarefeets hö/vinterskor? Såg ett pat i skinn som såg sköna ut!

  3. Jag använder också barfotaskor, vivobarefoot, sen ett par år tillbaka för att förbättra min hållning och inte få så ont i ryggen. De är underbart sköna, jag har flera par och använder aldrig något annat.
    Jag har köpt dem på nätet från England (amazon och ebay), mycket billigare, + att här där jag bor finns de inte. Lite chansning med storlekarna, men man får läsa storleksangivelserna noggrant.

  4. Det är tydliga tecken på att du börjar få ett bättre flöde i ditt lymfsystem. Ett bra flöde ger starka smidiga muskler och minskar på svullnad, stelhet och smärta. Grattis

Kommentarer inaktiverade.