Nyhetstorka i Grekland

För länge sen skrev jag ett inlägg om hur viktigt det är för mig med morgonrutiner. Då menar jag att morgontidningen levereras regelbundet. Fungerar inte det med automatik blir jag för eller senare sjuk och jag går garanterat upp i vikt. Inte tillfälligt utan ”riktiga” kilon som jag får kämpa med som vilka kilon som helst. Jag köper inte kommentarer som ”det är bara tarminnehåll” som syns på vågen. I så fall skulle jag gå ner det jag gick upp plus lite till så fort magen fungerar igen. Jag går upp i vikt och jag vill gå ner. Jag vill framförallt inte gå ner samma kilon flera gånger.

Nu har vi sovit tre nätter på Kreta och inte ens en tunn nyhetsbilaga är levererad. Jag har verkligen försökt följa mina rutiner hemifrån och hela veckan före avresa fungerade med klockren utgivning. Nu kommer därför en analys om vad som är annorlunda mot hemma.

  1. Morgonrutiner med frukost i matsal och inte samma lugn som hemma
  2. Kaffet (utspätt om man inte gillar espresso)
  3. Yoghurten jag inte kan låta bli, den är magiskt god (fet och naturell)
  4. Osten jag inte heller kan låta bli
  5. Restaurangmat med hyfsat godkänt, men till viss del okänt innehåll
  6. Mer alkohol än hemma
  7. Några smakportioner av för mig ej ok mat. Jag har gjort fler undantag i år än tidigare och betalar väl nu priset.

Vi är väldigt välkomna och igenkända gäster som blir bjudna på än det ena och än det andra. Klassiskt är att bli bjuden på Raki (sprit) och en minidessert till notan. Vi blir ibland bjudna på fler till samma måltid för att personalen känner igen oss. Då tackar jag ja till spriten och nej till desserten (oftast en söt kokoskaka).—–

När det gäller yoghurt och ost kan jag bara konstatera att det förmodligen är stoppande. Vi har inget kokosfett med oss i år och det är nog det misstaget vi lärt oss. Hittar jag någon liten burk på stan köper jag. Jag funderar på att helt skippa frukosten i morgon och bara dricka espresso, men det känns trist.

—–

Haha medan jag skrev ovanstående satt vi på verandan utanför frukostmatsalen och drack flera koppar av det utspädda kaffet och plötsligt var det dags för expressleverans av veckans nyhetssammanfattning. Helt lättläst och inte det minsta hårdsmält nyhetsfördjupning.

Yes livets goda dagar i solen går vidare.

Gratinerad auberginerullar med skinka och zatziki

Gratinerad auberginerullar med skinka och zatziki

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

7 svar på ”Nyhetstorka i Grekland

  1. Haha, trist ämne men sååå himla roligt skriven! Känner igen mig 100 %. Har gett upp att försöka få morgontidningen levererat när jag är på resande fot. Köper alltid med mig ”frukt & fiber”-tabletter från apotek/hälsokost, som jag börjar ta kvällen innan avresa och fortsätter tills första kvällen-hemma igen. Kollar inte och bryr mig inte om innehållet, det är det värt 🙂
    Varning bara, börja försiktigt första gången, för det sätter magen igång ordentligt (tänk var du befinner dig i nästa morgon o dagen så att du har toaletten lätt tillgängligt)!
    Led åratal på våra resor men inte nu längre 🙂

  2. Senast jag var på resa (jag reser sällan) köpte jag en tidning (alltså en riktig papperstidning 🙂 ) på flyplatsen. Där var en artikel om hur våra toaletter är fel planerade. Tarmen får ett slags veck när man sitter i 90° vinkel. Man borde imitera huksittande så bra man kan.

    Följande morgon tog jag helt enkelt badrummets sophink under fötterna. Min vanliga rese-förstoppning kom helt av sig!

    Jag köpte en badrumspall så fort jag kom hem. Den sätter jag fötterna på då det är dags för tidningsleverans. Jag rekommenderar metoden.

  3. Många upplever ändrade morgonrutiner när de reser… Det beror på både stress (t.o.m. omedveten – man behöver inte känna sig stressad, men all förändring stressar kroppen) och ändrade matrutiner. Dessutom är det många som märkt att mejeriprodukter i större mängder (större än vad man normalt äter) verkar stoppande. Jag tror faktiskt att allt kalcium gör det, oavsett om man äter mejeriprodukter eller får i sig kalcium i form av kosttillskott eller på andra sätt (t.ex. krossade äggskal som kalciumkälla verkar också stoppande för många). Så det var nog det ditt problem berodde på. Men å andra sidan är det svårt att låta bli god grekisk yoghurt…

  4. Kaffe och lugn och ro är det som funkar bäst för mig, helst fettkaffe och en låååång frukost. 🙂

  5. Kaffe är bra! Promenader är bra för mej och att få i mig samma mängd fett. Kan vara svårt på resa…
    Ha underbara dagar vid havet!

Kommentarer är stängda.