Mitt andra ketonvärde

Med vana från ketonmätning i urin hade jag till en början inte en tanke på att värdet kunde variera från timme till timme eller beroende av vad man ätit precis innan. Därför testade jag på eftermiddagen även den andra gången. Jag blev lite förvånad när det sjunkit från 2.2 till 1.4 på mindre än ett dygn.Jag googlade och letade och försökte hitta information om mätning av ketoner i blod. Det fanns inte mycket skrivet på svenska som gäller det experiment jag håller på med, men det kändes roligt att det första som verkligen handlade om ketoner och LCHF fanns att läsa på folkuniversitetet Kolhydrater i Fokus daterat 2008, men det var som jag skrivit tidigare här på bloggen inte något för mig just i det här experimentet utan mer i generella ordalag om faran för ketoacidos.För den som är intresserad av ketonförgiftning (ketoacidos) finns det en hel del att googla fram och läsa. Diabetesvården skriver om att för höga nivåer av ketoner i blodet tyder på ett livsfarligt tillstånd – och JA det är livsfarligt om man samtidigt har högt blodsocker och det har inte jag, oavsett om man mäter före eller efter maten.

För möjligheten att jämföra redovisar jag även blodsockervärdet för samma tillfälle.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka