Kämpar mot sötsug

Jag tillhör de sockerberoendes skara och kämpar som alla andra i den kategorin mot sötsug som kommer och går när man minst anar det och då gäller det att vara både på sin vakt och känna igen tendensen men också ha verktyg som verkligen hjälper.

Ett sånt verktyg är Renée Voltaires mandelsmör. Den lilla burken innehåller 180 g och kostar 69 kr på ICA-butiken där jag handlar. Olovligt dyrt kan man tycka, men det beror på vad man jämför med och hur man använder det..

Innehåll

Rostade mandlar*, havssalt (* ekologisk ingrediens)

Näringsinnehåll
per 100 g:
Energi kcal 561/kJ 2348
Protein 19 g
Kolhydrater 15 g
Fett 47 g

Fettkvot 1,4

 

När man har lätt att överäta, dvs i det här fallet äta tills burken är slut så är det där man skall sätta in stöten. Dvs det är inte tillåtet att ta mer än det man i förväg har bestämt. Jag får tex ta en tesked per dag och den suger jag på som om det vore en klubba de gånger som risken är stor att jag helt enkelt faller för något av det andra som finns i huset just nu för att vi temporärt har fler icke-LCHF-ätande ungdomar än vanligt här hemma. Håller jag den här regeln räcker burken i 10 dagar och då tycker jag inte längre det är så dyrt jämfört med annat man kan trycka i sig för samma summa pengar.

Mandelsmör är bara mixade mandlar och havssalt, så troligen gör man det enkelt själv. Jag har gjort jordnötssmör på det viset med stor framgång. Jordnötter har jag helt slutat köpa (kan äta någon näve på fest någon gång) och jag inbillar mig att mandlar är bättre för oss som tänker på fetter och innehåll.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

14 svar på ”Kämpar mot sötsug

 1. Jag kommer in med min Iphone. Jag prenumererar på inläggen och klickar mig direkt därifrån. Däremot om jag skriver adressen direkt i adressfältet så går det inte. Då förblir rutan tom.

 2. Du har verkligen en bra karaktär som kan äta bara en tsk om dagen! Antingen kan jag inte äta något alls, eller så blir det ett spring för att fylla på med fler teskedar, för mig.

 3. Jag har gjort eget mandelsmör och det funkar INTE, äter upp allt på en gång. Likadant om jag köper jordnötssmör, sätter i mig hela burken på två dagar. Hoppas att jag någon gång skall kunna njuta måttfullt av dessa godsaker som faktiskt är ok ur lchf-synpunkt.

 4. men gud vad trist, jag kommer inte heller in via mobilen, har provat både firefox och ie. hoppas det fixar till sig, brukar ofta läsa din superbraiga blogg på mobilen.

 5. Välkommen tillbaka efter sjukdom, du vart saknad.
  Mandelsmör 1 tsk tar jag också till ibland, jag kvotar upp den med 2 tsk kokosolja. Gott 😉

  Jag kan inte heller nå din sida med min Android, mystiskt.

 6. Har oxå funderingar på Kung Markattas mandelsmör… 3,5 g kolh/100! Hur är det möjligt att det är så stor skillnad från både slv och Voltaire. Jag blir lite fundersam på hur de har räknat. Det är ju netto-kolh. Någon som har ett bra svar hur Kung Markattas kan vara så bra kolhydratsmässigt? Något i framställningen?

 7. Hm, det borde vara fler som har problem? Jag läser oftast bloggar på mobilen och det är bara din jag har problem med. Har tidigare fungerat så bra, någon uppdatering?

 8. OT – Fel på bloggen? Margareta, sedan i fredags går det inte längre att nå din blogg via mobilen. Har nu testat 2 olika iPhone, en Android (Samsung Galaxy S2). Du kanske redan känner till detta? Jag har även testat olika webläsare (Safari,IE8,Firefox) på Pc och Mac och de fungerar. Vet inte var jag lagt min iPad annars hade jag testat den med, men förmodar att det fungerar 🙂

 9. Hej MArgareta!
  Ville bara kolla om du har någon åsikt om ifall Kung Markattas mandelsmör är bättre eller sämnre?
  Se innehållsförteckning: http://www.kungmarkatta.se/product.asp?pid=323
  Hittade det i min mataffär igår men vågade inte köpa det riktigt än och sedan skrev du ett inlägg om det idag, det var ju ett sammanträffande!
  Kram Cecilia

Kommentarer inaktiverade.