Ketonmätare

När vi kom hem från The Low Carb Cruise 2012 i maj blev det naturligt att följa nya och gamla vänner på Facebook. Ganska snabbt uppstod en trend där deltagarna beställde mätare för att mäta blodsocker och ketoner i blodet. Jimmy Moore var den som initierade intresset. Flera vänner la upp bilder som visade mätresultaten. Själv var jag fortfarande lite skeptisk, eftersom vi svenskar under en hel veckas tid på båten sett att amerikanarnas Low Carb Diet är långt ifrån den svenska modellen LCHF som vi förespråkar. De äter betydligt mycket mer kolhydrater och framför allt mindre fett. Sötsuget underhåller de med allehanda sötningsmedel. Jag var ganska säker på att jag skulle ha bättre ingångsvärde än vad de visade upp.

Jag har själv en blodsockermätare sen tidigare och jag har mätt både fastevärden och andra värden under långa perioder. Innan jag började med LCHF var jag vad vårdcentralerna klassar som pre-diabetiker typ 2, dvs jag hade vid tre olika mättillfällen visat över 6.1 i fastevärden för blodglukos – då togs tyvärr aldrig något värde på långtidssockret HbA1c. Efter att jag börjat med LCHF har jag däremot krävt att få ta HbA1c och det senaste värdet var 36 mmol/mol (ref 31-46) vilket i praktiken innebär att jag inte längre är välkommen i diabetesvården och då får jag betala mina teststickor själv. Några ketonstickor klarar inte min mätare av.

Tack vare bilderna på Facebook såg jag hur mätaren som klarar ketonstickor ser ut.
Den mäter alltså både glukos (blå mätstickor) och ketoner (lilarosa mätstickor).
I Sverige är mätaren gratis och stickorna köper man på Apotek. Ketonstickorna är inte lagervara på de flesta Apotek men de går att beställa, de kostar ca 27 kr/st och köps i paket om 10. Stickorna för glukos är betydligt billigare och köps i 100-pack för 402 kr

Abbott Freestyle Precision
Blodsocker mätare för ketoner

Edit: den här mätaren går inte att beställa längre. Länk med bild till det nya företaget finns till höger på startsidan.

 

 【デスクオンファンシークロック (6145) ※セット販売(120点入)】2017年 販促品・ノベルティグッズ【楽ギフ_包装】
【取寄せ】 ディズニー Disney 腕時計 時計 うでどけい とけい ウォッチ メンズ 大人 男性用 [並行輸入品] Invicta Men’s ’Disney Edition’ Quartz S
【第3類医薬品】【送料無料(北海道?沖縄を除く)】アリナリッチEXハイ 270錠×30個セット
【取寄せ】 ディズニー Disney デイジーダック Daisy Duck ドナルドダック Donald エネスコ 置物 フィギュア ブリット ロメロブリット アート 芸術 人形 彫刻 Enesco
ヨーロピアンクラシック折れ脚こたつ 80×80cm+国産(日本製)こたつ布団 2点セット テーブル 正方形 猫足 セット (こたつカラー:ホワイト+布団柄:C_サークル・セピア)【代引不可】【代引不可
天然木オーク材 スライド伸縮式ダイニングセット TRACY トレーシー ダイニングテーブル W140-240
3Dもみパーソナルチェア AX-HIL1630アテックス ATEX マッサージ 背中 腰 マッサージ チェア チェアー ソファ ルルド マッサージソファ マッサージチェアー 3Dもみ  ※沖縄?離島追
PORNOGRANATE BLACK/GOLD PLATED 49-22-152 クロムハーツ アイウェア 眼鏡
face A型ハンガーラック 60 ■【日本製 アイアン 木製 レトロ ヴィンテージ スチール FRAMES&SONS F&S デザイナーズ オシャレ 足立製作所】
ヴィンテージコーナーカウチソファ【Regard-J】レガード・ジェイ ラージサイズ

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

18 svar på ”Ketonmätare

  1. Pingback: Beställa blodsocker/ketonmätare | Vägen till 65

  2. Vilken tur att man hann med och få en då! Finns det alternativ tro, för de som nu vill ha? Kanske beställa även den från någon av de europeiska nätbutikerna?

  3. Fin blogg du har, Ska följa den.
    Undrar – var får man tag på en mätare? De jag såg på apotekets hemsida kostade 150:- och du skriver att vi i sverige får dem gratis … Hur då?

    • Tack för det.
      Det måste vara en speciell mätare. Det går inte med vilken som helst
      Den delas ut till diabetiker som sen får stickorna utskrivna på recept.
      Googla på Abbott Freestyle Precision, så heter mätaren.

  4. Hej MimLan!
    Vill du berätta vilket företag du handlat teststickorna av?

    ”MimLan den 2 augusti, 2012 kl. 03:41 skrev:
    Apropå stickorna. För oss är det bättre att snegla på Europa och t.ex. Tyskland för inköp. Jag har köpt ett gäng stickor nu för halva priset. (3 paket+frakt på 10 euro). Det verkar iaf inte vara något ovanligt med priser runt 12-13 euro för ett paket, och apotek som säljer på nätet och skickar internationellt fanns det många av.”

  5. Apropå stickorna. För oss är det bättre att snegla på Europa och t.ex. Tyskland för inköp. Jag har köpt ett gäng stickor nu för halva priset. (3 paket+frakt på 10 euro). Det verkar iaf inte vara något ovanligt med priser runt 12-13 euro för ett paket, och apotek som säljer på nätet och skickar internationellt fanns det många av.

    • Låter som ett bra tips. Jimmy Moore vill att alla vi som testar mailar företaget som gör dem och både beskriver behovet och får dem att förstå att de kommer att tjäna lika mycket om de säljer fler till ett lägre pris. Han har försökt och de fattar inte någonting.

  6. Dom lär nog märka det nu när vi ”alla” börjar vilja mäta våra ketonvärden i blodet!

  7. Det är synd att ketonstickorna ska vara så dyra! Undrar om det finns ngn internetsajt där det går att beställa ifrån till ett bättre pris? Jag har försökt att leta, men inte hittat någon än så länge!

    • Dessvärre är de dyrare i USA, har hört att Canada kan vara billigare. Jimmy Moore vill att vi mailbombar Abbott och berättar vilken marknad som finns om de sänker priset. De har inte en susning om behovet.

Kommentarer är stängda.