Onlinerapport

Idag är en sån där dag som jag i förväg inte har en aning om hur den blir. Jag och maken skall resa till Småland och vara med på ett stort födelsedagspartaj. Jag har inte meddelat hur jag äter (brukar inte göra det med vänner jag träffar sällan och de jag träffar ofta vet redan). Jag tänkte låta er följa med på resan för att få en uppfattning om hur jag fattar mina beslut.

8.00
LCHF-kaffe på 2 msk smör och 2 msk kokosfett. Vi pratade om att börja med äggröra för att slippa lunchen, men kom fram till att det kanske är bättre att spara proteinerna till festen som böjar redan 15.00 (Vi vet ännu inte vad det blir… spännande)

Med på resan följer min termos med ytterligare en laddning kaffe (mindre kokosfett och mer smör) som lunch att dricka under resan, så spar vi tid.

;

9.40 Nu åker vi..

;

10.30 Vi bor på en ö…

20120901-103543.jpg

13.45 Framme på övernattningsdestinationen
Inte ett stopp längs vägen och märkligt nog inget behov av kaffe. Maken och jag brukar tömma en termos under de första 5 milen och sen stanna varannan timme och fylla på. I dag resulterade det nästan i bränslestopp, jag glömde helt enkelt tanka bilen. LCHF-kaffet drack vi mot slutet för att passa på innan det blev kallt

20120901-142712.jpg

02.30 tillbaka på hotellet efter en underbart rolig och oförglömlig fest. Vilka fantastiska vänner jag har. De hade nosat reda på hur vi äter och fixat så att det fungerade utmärkt som komplement till våra båda LCHF-kaffe.

Tack

Söndag 9.50

Nu åker vi hemåt efter en liten hotellfrukost utan LCHF-kaffe.
Det blev ett kokt ägg lite bacon någon ostskiva och lite Bregott till morgonkaffet.
Blir spännande att se hur länge jag är körduglig på det.
Vi har 28 mil till färjan hem.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

11 svar på ”Onlinerapport

 1. Hej igen!
  Jag tänkte bara tala om att jag nu fått svar av Kostdoktorn och han tyckte inte alls att 6.1 i fasteblodsocker var något att oroa sig för när man körde Lchf!
  Så nu kan jag istället glädjas åt att ketonvärdet var så pass högt, det hade jag inte alls räknat med!
  Tack Cecilia

 2. Hej Margareta!
  Jag vill börja med att tacka för en underbar blogg, det är alltid lika spännande att gå in och läsa vad du skriver! Nu passar ju inte mitt inlägg alls in här men jag lägger in det ändå!
  Jag tillhör en av de med en massa övervikt och en kropp som inte vill släppa på fettet, antar att jag skapat mig en väldigt otrygg kropp genom åren med all jojo-bantning! Jag gick kurs hos Bitten Johnsson i september förra året och fick ett sockerberoende konstaterat, även om hon bedömde mig som en av de ”friskaste”, och sedan dess har jag kört LCHF-kost. (Även från och till under ett år innan men då föll jag ur och frossade i perioder, visste ju inte att jag behövde fler verktyg än så men som Bitten sade så är ju kosten bara 10% av ens verktyg!) Jag har kört lite striktare i några perioder men annars ätit både grönsaker och mejeriprodukter i form av grädde, smetana, creme fraiche och så men inte yoghurt.
  Jag gick ner säg 15-18kg i början, från september 2011, men sedan har det inte hänt någonting. Jag har därför med stort intresse följt era experiment med att mäta ketonerna för att se om det kan sätta fart och idag gjorde jag min första mätning själv. Döm om min förvåning när jag fick ett ketonvärde på 1.7! Däremot fick jag ett blodsockervärde på 6.1 vilket jag tycker känns lite i högsta laget, eller vad säger du? Jag mätte strax efter 10 på morgonen och hade då inte ätit något sedan ca 20.30 igår kväll.
  Jag har inte gjort några stora förändringar i kosten på sistone men har druckit ”LCHF-te” på morgnarna kanske tre gånger i veckan de sista tre veckorna och annars har det blivit de vanliga äggen mosade med smör.
  Vore väldigt tacksam om du ville lämna någon form av kommentar! Får ju erkänna att jag nästan hade räknat med ett väldigt lågt ketonvärde men blodsockernivån bekymrar mig lite.
  Kram Cecilia

  • Hej
   Ketonvärdet är utmärkt, men det visste du redan. Jag är inte rätt person att utvärdera ett blodsockervärde eftersom jag inte är läkare eller sjukvårdsutbildad. Jag bara vet att ditt värde är precis på gränsen till vad de på vårdcentralen sagt till mig är gränsen för pre-diabetes (diabetesgränsen är 7). Jag har haft högre än 6 flera gånger och så klart undrat. Sten Sture Skaldeman är en klok person som kan tänka utanför ”boxen” som de välutbildade läkarna sitter i säger att alla sådana där mätvärden refererar till kolhydratätare, för det finns inga andra studier att referera till. Det är möjligen tröst men knappast någon förklaring. Svaret är alltså – jag vet inte.

 3. Carina AM,
  rätt det Du skriver och jag kan ta gift på att majoriteten av LCHF-are gör just så men vi hörs inte. Vi bara käkar gott, mår bra och har kul med LCHF-bloggarläsning.

 4. Hej! Jag vill bara påminna om att MBC-kaffet inte är en förutsättning för att leva enligt LCHF. Gillar du det inte så finns det hur många andra frukostar som helst att välja mellan. Kaffet kan vara ett bra snabbval om man är på resande fot och, förhoppningsvis, som en start att komma vidare för den som är strikt men ändå har rejäl övervikt kvar. Allt under förutsättning att man gillar att dricka det. Vi ska inte göra LCHF till en kravdiet där alla måste följa allt. Ät, drick och var glad:-)

  • Jag vill i så fall påminna om att hela min blogg handlar om hur vi som haft flera års viktplatå kan få hjälp att gå ner i vikt och att det var bara, bara därför jag skrev om LCHF-kaffet som en hjälp att minska ner på proteinerna.

   Alla andra som inte har de problemen behöver inte göra sig besvär alls. Det är överkurs helt enkelt.

 5. LCHF-silvertee,någon?

  En f.d. kaffedrickare (ca 1,5 liter/dag) så var jag tvungen att hitta en ersättning eftersom té tilltalar mig inte och då blev det kokt vatten. Kokosfett med smak och smör med salt och blanda med gaffel så smakar det mest smör och lite salt. Gillar den smaken så det gör inget att kokos smakar bara ett litet litet stund, fmikrosekuncd. Skaffade mig en stavmixer och provade för första gången imorse och nu var det kokossmaken som låg överst. Smöret smakade också och förhållande till förra drinken så underliggande smaken (smöret) var starkare. Svårt att avgöra vilken blir favorit. Har kört en vecka nu och det verkar påverka på vikten och då nedåt. Vet inte än om det är fett eller muskler också.

 6. Jag har provat att göra LCHF-kaffe med ghee i stället för osaltat smör men det smakade inte bra.

 7. Prövade LCHF-kaffe igår och det var ingen höjdare. Jag tror jag avstår och lägger hellre lite mer smör och kokosfett på min frukostomelett istället. Tvi vale vad det smakade illa måste jag tyvärr säga. Iofs så tyckte jag äggmjölk var hemskt också i början men nu tycker jag det är riktigt gott. Jag kanske får ge det ytterligare en chans:-)

  • Jag klarar inte heller av att dricka det om jag använder kokosfettet med smak. Vet att det är nyttigast, men det får ändå bli kokosfettet utan smak samt 1 krm kanel i. Då smakar det helt okej…

Kommentarer är stängda.