Urinera mera – dag 8

Egentligen bryr jag mig inte så mycket om det där som kommer ut, men ibland går det inte att låta bli att reagera.

Det finns enkla regler om hur färgen på kisset ska vara som är lätta att följa. Därför har jag aldrig tänkt på att skriva om det. Mörkt – drick mer, ofärgat – drick mindre. Vilken mat man äter påverkar även urinen. Viss mat är mer vätskefylld än annan. Gurka tex lär vara mest vatten och lite socker. Sockerlösning i trevlig form. Den vätskemängden påverkar också.

Nu när jag äter lång kur med antibiotika är jag lite mer uppmärksam. Jag behöver nästan varje dag mer vätska än jag normalt får i mig för att klara färgtestet. Det kan ju vara tillfälligt? Mediciner kan väl inte påverka kroppen negativt? Eller… Finns det vetenskap på det? Jag är generellt skeptisk till mediciner och alla biverkningar, men tar när det blir nödvändigt.

Mörk urin vid för litet vätskeintag

Att jag raljerar om vetenskap är för att jag ofta läser den kommentaren. Nu senast på Instagram frågade en var forskningen fanns bakom Martina Johanssons och mina glukosexperiment. ”Det är ju vi som gör själva grundforskningen här och nu” försökte jag, men det mottogs inte som ”seriöst”.

Följ oss gärna på Instagram
Jag: @vagen_till_65
Martina: @nextlevelbiohacking

Tack för att du läste, välkommen tillbaka