Hemma från Säffle

Vi åkte hemifrån i torsdagsmorse och kom hem på söndagseftermiddagen efter en som vanligt inspirerande och rolig helg i Säffle. Nuförtiden är det mer tydligt att LCHF-eventet är i Säffles Medborgarhus med föreläsningar och försäljning, medan LCHF-campingen är grillkvällar, mys och samvaro på ett väldigt avkopplande och trivsamt sätt ute på Duse Udde. Me Like, men det gäller att hålla reda på alla #hashtags om man vill hänga med på sociala medier och inte missa något kul. #lchfevents #lchfcampingen båda med och utan årtal. Kan ni fler #hashtags så kommentera gärna så vi andra hittar.

Sen 2010 när LCHF-campingen var i Trosa och 2011 som var första året i Säffle har eventet verkligen utvecklats till det bättre och jag känner mig själv både lugnare och mer harmonisk varje år, trots att det fortfarande är väldigt intensivt med späckat program. Jag är så oerhört tacksam att jag tidigt insåg att även om vi på LCHF-magasinet #lchfmagasinet startade eventet så var det helt rätt att hoppa av i tid.

Den första LCHF-campingen i Trosa 2010. Trångt, varmt och mysigt. Otroligt glada deltagare.

Känner ni igen den här mannen som föreläste redan första året? Han var på väg från en Gotlandssemester, hem till Karlstad och gjorde ett stopp i Trosa för att umgås med oss och föreläsa.

Andreas ”Kostdoktorn” Eenfeldt föreläste redan första året 2010

Måste få lägga in en bild till och visa hur High Tech det var första året. Andreas var nog ensam om att använda dator om jag minns rätt och han krånglade länge innan alla kunde se. Tack alla tekniker som offrar sig för att våra sammankomster ska fungera även på det rent tekniska planet. Inte lätt i det solljuset.

Andreas höjde vår enkla tillställning avseende tekniska hjälpmedel

Mycket har hänt i hans liv sen dess och de senaste åren har han bara hunnit besöka eventet för att föreläsa. Det är nära från Karlstad till Säffle.

2011 bodde Kostdoktorn på Duse Udde under hela eventet och hade tid att umgås vid matborden. Här bredvid min man Mats.

Ankomstkvällen 2012 hade vi spetsat till det med en rollup för att alla skulle hitta registreringen.

2012 Jag prickar av deltagare, delar ut åkband och säljer tidningar samtidigt. Ingen bra kombo alls. Skönt att man blir klokare med åren och kan tacka nej när det inte fungerar längre.

Jag har lärt mig när i det intensiva dagsprogrammet, jag kan ta det lugnt och vila hjärnan för att orka. Vi har sen det år lunchen flyttades till det närliggande hotellet (2016?) lagat egen lunch genom att grilla hamburgare utanför Medborgarhuset. Vi grillar middagen utanför den stuga vi hyr i stället för att hitta en plats på stora grillen och jag sitter inte ute på kvällarna tills borden töms (lätt gjort för en nattuggla som jag), utan går och lägger mig i hyfsad tid. Eftersom jag sover så mycket bättre nuförtiden gör det inget om det blir några dåliga nätter, jag orkar ändå gå upp i tid för att hinna ut från campingen innan det blir kö till bommen (min kollega på LCHF-magasinet och eventets moderator Bo Zackrisson vill så klart komma i tid innan första föreläsningen).

Nu undrar någon säkert varför jag rotat i bildarkivet från 2010 och visar de här gamla bilderna. Jo därför att jag visste att jag har något som känns lite roligt för oss som i år 2018 hörde Kristinas fantastiskt inspirerande föreläsning om ”Övervikt ur ett ungdomsperspektiv” strax innan lunch på fredagen. Jag har bilder på Kristina från 2010 när hon med papper och penna ivrigt lyssnar på alla föreläsningar tillsammans med sin pappa Anders. Tänk om vi då hade vetat att du Kristina skulle debutera som talare i Säffle 8 år senare.

Kristina lyssnar på LCHF-föreläsningar med papper och penna i hand redan 2010.

För er som hellre läser om vad som hände mer 2018 än att Andreas och Kristina föreläste rekommenderar jag alla andras bloggar. Det är jättemånga som skrivit och berättat betydligt mer och bättre än jag kan åstadskomma. Ni som har Facebook kan gå med i gruppen som heter LCHF-events. Det är där vi umgås mellan eventen.

En dålig mobilbild på första dagens föreläsare får ni här och en mer fördjupande artikel får ni läsa om i nästa nr av LCHF-magasinet. Jag säger som My ”LCHF-ingenjören” Westerdahl vår beroendekrönikör sa på en instagramlivevideo från campingen. ”Klicka hem en prenumeration det är nästan gratis

Fredagens föreläsare med Andreas och Kristina längst till vänster

 

 

Tack för att du läste, välkommen tillbaka