– 1hg om dagen skulle räcka

Jag får frågor om hur det går med vikten och det är medvetet som jag inte lagt ut något om det ännu. Jag har helt enkelt inte vetat eller varit säker på hur det skall gå. Det här är ju ett experiment och rimligt sett går man inte ner i vikt efter flera års platå bara för att man varje dag börjar sticka sig i fingret.

Så här långt:
Mätningen av fastevärdet på ketonerna ger mig ett direkt svar på vad som hände dagen innan. Det finns så mycket myter inom LCHF om vad som generellt hindrar viktminskning, jag har alltid trott och tror fortfarande att det är individuellt och för mig gäller följande:

Mejerier

Jag tror det kan vara så att någon måste avstå från mejerier men jag vet nu att jag inte behöver göra det. Jag håller mig fortfarande bara till de fetaste: vispgrädde, smetana och creme fraiche. Det har jag alltid gjort, med fet yoghurt som något undantag.

Alkohol

Ett litet glas rödvin (17-18cl) , någon enstaka gång fungerar för mig, inte mer. Då måste jag äta någon riktigt fet ost (Brie) till. Inte bara vin på halvfastande mage.

Choklad

En liten bit (5-8g)  mörk choklad (70%) fungerade inte, eller så var det något annat den dagen, men det har jag hittills inte hittat.

Nötter, mandel

Har inte testat eftersom jag känner mig själv och inte kan begränsa mängden. Kanske jag testar längre fram.

Om jag konsekvent i snitt går ner 1 hg om dagen skulle jag vara mer än nöjd. Det blir nämligen 36,5 kg på ett år och så stor övervikt har jag inte ens 🙂

Senare den här veckan kommer resultatet hittills.

Ni får gärna fråga om annat än det jag kommit på här ovan, jag kan ha testat något jag glömt.

 

 

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

11 svar på ”– 1hg om dagen skulle räcka

  1. Näej, jädrar i min lilla låda, det låter som om du beskriver mig, när du skriver om dig. Jag måste hitta något sätt att få mig att dricka Magic Bullet Coffee! Eller, dricka är nog inte problemet – det är att skapa en ny vana och rutin på morgonen.

    Jag älskar att du vägrar mäta och registrera maten!
    Sticka mig i fingret har jag ingen lust till, inte råd med stickorna heller, vad det verkar.
    Så TACK för att du gör jobbet och delar med dig.
    Åt just tre jordgubbar, livet skall ha guldkant, också!

    • Ashe – jordgubbar med vispgrädde måste vara bättre än bara jordgubbar…
      TROR jag… jag skall testa det nästa år när de kommer tillbaka i min trädgård. Just nu är säsongen över tack och lov.

  2. Nu har jag läst din blogg och även flera andra i samma ämne och det är jätte intressant. Jag tror att detta med protein är boven för oss kvinnor. Vi som bantat halva livet och är eller i alla fall varit fettskrämda har lättare att lägga till protein än fett. Själv har jag nu kommit på att två mål mat räcker för mig. Det blir för mycket protein om jag äter frukost, lunch och middag.

    • Man kan kalla det för att jag äter två mål eftersom jag bara dricker kaffe med rent fett till frukost.
      Jag tror en bov är uttrycket portion. Skall försöka förklara vad jag menar i ett blogginlägg framöver.

  3. Mycket intressant làsning!
    En fràga: Vet du om Biofoods (smaklòsa) kokosfett (det vanliga, billigare, ej extra virgin) fungerar bra fòr vàra avsikter (dvs om det àr kallpressat etc… …dvs det som àr bra fòr att skapa ketoner etc…). (Jag skrev till Biofood och de svarade att kokosfettet àr àngsvàrmt eller àngkokat eller likande, vad det nu betyder…).

    Ps. Har sjàlv bòrjat med endast smòr och kokosfett pà fòrmiddage och har fàtt mycket òkad energi (trots tung styrketràning).

  4. Det verkar som att jag kan ha dig som ”mall”!! 😉
    Verkar reagera ungefär lika på lika livsmedel. Choklad äter jag dock inte, för det kan jag absolut inte äta endast EN liten bit/ruta, då kryper jag omkring på väggarna ett par tre dagar efteråt på jakt efter mera sött/gott! 🙁
    Nötter går bättre, men även det är svårt att begränsa mängden till det lilla man från början tänkt sig… :/

    Längtar tills min mätare kommer!! Detta projekt verkar superintressant! Så roligt att läsa om dina tester och erfarenheter och analyser av det, Margareta!!

    • Jag äter inte heller choklad – den här slank ner för att jag blev bjuden av en som ansträngt sig för att ge mig något LCHF-vänligt.

      Kul att få vara mall till dig Slottsfrun – då känner man sig kunglig 🙂

  5. Jag tror också att det är individuellt. Det svåra är att hitta vad som hindrar ”just mig” (eller dig, eller dig..) att gå ner i vikt!
    Jag tog två mindre bitar 86% choklad direkt efter middagen igår (som nog var lite för lite fet egentligen) och i dag visade vågen -3 hg!
    Nötter/mandel är svårt! Det är lätt att äta för mycket och vid fel tillfällen, dvs utan att äta mat. Jag hade hackad sötmandel ihop med hårdost på min lax till middag igår och det gick ju bra men att äta rakt av är mindre bra. Vi har däremot haft hela jordnötter som man måste skala och det är bra. Det blir definitivt inte särskilt många nötter när man måste sysselsätta sig för varje nöt (eller två som det oftast är i varje ”kapsel”):

    • Precis vad jag sagt hela tiden – ända sedan jag startade Kolhydrater iFokus och till en början skrev i precis varenda tråd.

      Alla måste hitta sin egen väg och finna vad som fungerar och sen försöka göra det till en livsstil som håller.

Kommentarer är stängda.