Momsdeklaration 2015 – Check

YES
Igår kväll gjorde jag momsdeklarationen för 2015 i god tid till den 24:e februari dessutom. Skatteverket har godkänt den, med marginell felsökning från min sida, och jag har fått kvitto. Jag har blandad 6% och 25% moms som gör det lite knepigt ibland. Det är inte svårt alls bara stora volymer att söka i. Det som händer är att bokföringsprogrammet per automatik gissar på 6% som är min normala moms på prenumerationer, men så är det några andra intäkter som ska ha 25% och under ett helt år kan det smyga in fel när jag för stunden inte har ”SKATTEVERKET” som en blinkade neonskylt framför mig.
Jag är så GLAD idag eftersom det är en mental börda varje år att hålla dem på Skatteverket nöjda. Jag sköter redovisning för två företag och deklaration för tre företag själv (ett större och två mindre) och hur jag än försöker så blir det någon slags trauma varje år innan allt är klart. Det här var steg 1 för i år.
moms
Målsättningen för i år är att ta allt i god tid och göra det i lugn och ro så jag slipper stressa och bli uppjagad av tidsbrist. Det går bara jag börjar är erfarenheten i tankarna, men kroppen verkar minnas annat – stress och frustration förmodligen.
Jag hade lovat mig själv att ha det klart före kryssningen, men det är så mycket som ska vara klart då att det blev nedprioriterat. Men nu är det klart!
Tack för att du läste, välkommen tillbaka

2 svar på ”Momsdeklaration 2015 – Check

  1. Kvitto ? Fick du detta för att din deklaration var försenad, den 12/2 -16 gäller väl för alla, om man inte begärt uppskov. 1000.- kr kostar det att vara för sent ute.

Kommentarer är stängda.