Svarta trosor

När jag ändå skriver om sömn och vad som kan förbättra nattsömnen måste jag berätta om mina svarta trosor. Med varning för ett knäppt inlägg men jag är faktiskt fullt seriöst.

Jag stod en gång i kassan på ortens KappAhl och log åt en ögonbindel i matchande tyg med nattkläderna. Jag har aldrig upplevt att jag behöver ögonbindel eftersom vi har riktiga mörkläggningsgardiner i sovrummet. Expediten och jag småpratade om insomningsproblem men även egenheter man kan ha inför att somna och då nämnde hon att hon istället för ögonbindel använder svarta bomullstrosor. De är mjuka och sköna, de sitter inte åt och framför allt åker de inte ner runt halsen.

Jag tillhör ju dem som känner att jag behöver testa alla goda råd jag fått och det här är ett av de bästa. Jag sover sen dess med mjuka, svarta bomullstrosor (rena) som ögonbindel och det är helt fantastiskt skönt. När jag någon gång inte hittar dem saknar jag dem. Det blir som att krypa in i en kokong av något slag, för även om vi har mörkt i sovrummet ser man till slut lite i mörkret, en väckarklocka, någon strimma bredvid gardinen osv Precis som att jag spänner ut näsan för att få mer syre , kniper jag med ögonen för att det ska bli riktigt mörkt när jag ska sova. Med trosan som ögonbindel behöver jag inte ens blunda. Det är becksvart och själva känslan av att vara instängd är väldigt lugnande.

Nu väntar ni förstås på en bild med näsvinge och svarta trosor som ögonbindel, men si så kul ska vi inte ha det. De används bara efter det totala mörkrets inbrott.

ögonbindel

 

 

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

12 svar på ”Svarta trosor

 1. Vad tror ni om att inte dricka kaffe efter kl 14? Koffein är inte så bra för insomning och nattsömn?

  • Det är nog bra, jag är periodare och dricker ibland inte alls, märker inte så stor skillnad sen vi bytte till ekologiskt. Innan kunde jag aldrig sova på kaffe

   • En statlig utredning eller ett tråkigt TV-program fungerar annars som insomningsmedel om inte koffeinfritt kaffe räcker.

 2. Jag har fyllt en strumpa med ris och lägger över ögonen. Blir bäcksvart och så skönt med tyngden över ögonen. Det tog ett år innan jag vågade visa den för min nya pojkvän, han skrattade ihjäl sig :-D! Vet inte vad han skulle säga om jag tog ett par trosor över huvudet :-D. Jag ska testa det iallafall!

  • Låter spännade, men kräver det att du sover på rygg?
   Återkom gärna om du testar trosan

   • Jag ligger på rygg eller på sidan. Det är en lång strumpa! Då hänger den från huvudet och ner över ögonen. När jag somnar och rör mig så åker den ju av förstårs men den är så bra för insomning! Den är som ett sånt där tungt täcke som man har för att lindra ångest. Jag har redan börjat fundera på om jag kan lägga något tungt vid ögonen innanför trosorna, det vore ju det ultimata! Återkommer när jag knåpat ihop denna sovmask.

    • Det låter helt fantastiskt. Jag förstår precis vad du menar. Jag vaknar ofta på nätterna och då somnar jag om lättare om trosan sitter kvar. Det blir mer känslan – jag VET var jag är istället för VAR är jag. Konstigt nog

Kommentarer inaktiverade.