Otacksamt och motsägelsefullt

Långt ifrån alla känner till vår inställning till socker/godis.

Efter påsk beställde jag kontorsmaterial till LCHF-magasinet. När paketet kom hade de skickat en gåva som uppmuntran till en trogen kund. Det var inget litet påskägg och enligt bifogad lapp (fäst på utsidan) var det chokladägg inuti.

Här bor maken och jag och den som besöker oss oftast är sonen. Alla tre äter LCHF och har inte som vana att göra avsteg när tillfälle bjuds, men även för oss innebär en sådan här gåva ett rejält hot. På något sätt kan det vara ”tillfället som gör tjuven”. Inte så att vi direkt kastar oss över ägget och äter upp allt, mer att det finns i något skåp och hotar någon av oss. Man vet aldrig vem eller när någon av oss trillar dit. Därför skulle vi aldrig ta risken att låta ”bomben” stanna kvar här hemma.

Påskägget fick följa med till skolan. De äldre barnen (år 6-9) får gå på rasten och köpa godis, vilket de friskt utnyttjar. Min tanke var att om jag bjuder 120 barn plus 10 personal på godis så blir skadan inte så stor per person och jag blir dessutom en populär person 🙂

Sagt och gjort. Jag blev populär och det tog fort slut, men det kändes motsägelsefullt när jag nyss berättat hur principfast jag är egentligen. Hur hade ni gjort? Slängt det i soptunnan.

Det som kändes roligast var att en kollega kommenterade: Bjuder DU på sockergodis? Det är första gången sen 2003 så något avtryck har jag förmodligen gjort.

 

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

7 svar på ”Otacksamt och motsägelsefullt

 1. Ja, jag slanger alltid sant direkt. Innan jag at lchf hade jag noll impulskontroll vad gallde choklad i alla fall. Kommer ihag en gang nar jag passade en kompis lagenhet och ”rakade” under tiden ata upp en hel chokladkartong som hon fatt i present av en bekant….
  …och varfor bjuda andra och istallet bidra till deras halsoproblem…?

 2. Hade tagit det till personalrummet, då vet jag att det uppskattas och blir uppätet, är för snål för att slänga

 3. Min man kom hem med ett paket Flora från svärmor som hon fått men hon vill inte äta margarin. Jag tog ut det ur kylen och slängde det. Har du tänkt att äta detta? Nej så min man. Jag slängde det. Var det dyrt? Nä fick jag till svar. Då så inte ens fåglarna vill ha onyttigt fett.

 4. Jag hade kastat ägget. Samtidigt förstår jag dig för det tar emot att slänga ”mat”.

  För ett antal år sedan fick jag ett påskägg på jobbet. Det gav jag bort till en god väns särbo som jag visste INTE var intresserad av LCHF. I dag hade jag nog istället slängt ägget. Eller ”glömt” att ta med ägget hem.

 5. Om det var dålig choklad så skulle jag slängt allt, men var det bra choklad skulle jag gjort som du, bjudit runt till så många som möjligt.

  Skulle du inte kunna påverka möjligheten för barnen att köpa godis under skoltid?

 6. Jag slänger ….får ont i magen om jag bjuder andra på det …. Ja det är deras val att äta eller inte men jag skulle inte bjuda på det ….lika lite som jag skulle bjuda på cigg även fast jag vet att många 7- 9 klassare röker på rasterna …..

Kommentarer inaktiverade.