Hormoner

Jag fyller 60 i maj och har sen länge betraktat mig på andra sidan diket när det gäller menopaus. Det passerade väldigt obemärkt och jag kände inte av några i kvinnokretsar omtalade problem.

Det var DÅ

NU däremot är det annorlunda. Jag svettas på nätterna (badar) och mår märkligt på många sätt.

Jag vill VETA och inte gissa, därför har jag beställt ett hormontest. Det ska bli spännande att se om det är hormonerna som dansar hambo, eller något annat.

 

image

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

6 svar på ”Hormoner

  1. Del 2? Så underbart! Ska hålla ögonen på sidan så jag inte missar att ta del av den när den är alldeles färsk!

  2. Sidenlakan, en suverän men ganska ful pyjamas från ett företag som då hette 2Bsleeping (kan vara felstavat…) och tålamod hjälpte mig när det var den tiden. Gjorde mig av med alla bomullskläder jag kunde undvara och har mycket få sådana nu – bara det som behövs för att kunna tvätta i hög temperatur när jag har träffat barnbarn som är i kladd- och kräkåldern. Nu gäller merinoull och siden. Kolla om kroppen har annat tokigt för sig. Håller tummen för att det inte är något allvarligt illa med dig. Innerligt tack för din underbara föreläsning på Kostdoktorn! Kram! Monika

  3. Dr Kharrazian skriver i boken ”Why do I still have Thyroid symtoms”, att patienterna badar i svett på nätterna. Kommer inte ihåg detaljerna i mekanismerna bakom, men jag skulle kunna leta fram det. Har inte upplevt det själv, så därför reagerade jag.

  4. Ett tips! Kolla temperaturen i sovrummet. I höstas när jag skulle fylla 50 låg jag också och ”badade” om nätterna. Jag var helt övertygad om att nu var det dags. Sov jättedåligt. Var trött på dagarna.

    Sedan visade det sig att det var pannan i huset som var trasig och bara sprutade ut värme! Det var typ 25 grader i sovrummet på natten. Nu är pannan lagad och jag sover jättebra och vaknar torr varje morgon. Behöver oftast ej gå upp för toalettbesök på nätterna – så djupt sover jag.

Kommentarer inaktiverade.