Nära kokpunkten

Jag vet att många skriver om värmen i olika tongångar. Själv är jag glad för värme och glad för vår svenska sommar som innehåller det mesta i form av vädervariationer. Ändå undrar jag varför man ska sitta ute och frysa på midsommar och inne på jobbet och svettas när det nästan är augusti. Dålig planering 🙂

Jag har svårt att komma igång med min ”riktiga” ketogena kost (inget utslag vare sig i blod eller på Ketonixen just nu) och främsta orsaken är för lite fett. Jag behöver äta ungefär 80 E% fett och när jag gör det och den egna fettförbränningen verkligen kommer igång då blir jag väldigt varm. Det känns inte som att jag behöver det just nu och jag får verkligen avsmak för fet mat i värmen.

Det är lätt att falla för mejerivaror, frukt och bär i värmen och det vet jag sen tidigare kommer surt efter. Jag försöker äta mat, med så mycket fett jag klarar och i övrigt dricka vatten i mängder. Med och utan kolsyra, med och utan is, med och utan smaktillsättning. Allt för variationen.

Så länge jag håller mig borta från sötsuget får jag vara nöjd.

Bilden är gammal, men det ser ut så här just nu

Bilden är gammal, men det ser ut så här just nu

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

4 svar på ”Nära kokpunkten

  1. Det där känner jag igen. Sommaren gör att man blir sugen på annan mat än man normalt är. Det är nog bara att acceptera och göra det bästa möjliga av. Skulle kunna tänka mig att det är något nedärvt.

    Just nu är grytor och soppor ingenting för mig. Däremot, som i går, en bit varmrökt lax tillsammans med en sås gjorde på creme fraiche, majonnäs och hackad dill. Till detta antingen en grönsallad eller sparris.

    På sommaren brukar jag också bli väldigt sugen på fjällfil. I år har jag dock lyckats stå emot. Fil är på tok för fettsnålt och för rikt på mjölksocker.

  2. Usch så du får kämpa och visst är det så att i värmen blir man sugen på sötsaker! För mig är det Magnum Almando, jordgubbar, grillade frukter och vi har dessutom fina rabarber i landet, det vet vi ju vad de kan användas till. 3 kg upp varje sommarsemester som jag sen får kämpa bort under vintern. Tyvärr så får jag inte bort mina sommar kg med att strikta upp maten igen plus motion längre, de stannar kvar trots att jag ”sköter” mig och det är så förbaskat frustrerande! Så nu har jag nästan 8 kg att kämpa bort!

  3. Haha, ja curry får säkert inte upp fetthalten, utan just fläskfärsen menar jag förstås!

  4. Vad tror du om att göra en redig gryta/röra med fläskfärs kryddat med t ex curry för att få upp fetthalten. Garnerat med Havssalt Smör eller liknande. Borde göra susen 😀

Kommentarer inaktiverade.