Min dag idag

En dag för reflektioner…

Low Carb Cruise pågår i Karibien och jag är med dem i tankarna och via nätet. Tack Tommy för att du bloggar men också tack till alla er som uppdaterar via Facebook.

Jag har varit med två gånger och fått vänner för livet och lärt känna förebilder som jag fortfarande följer. Helt klart påverkar detta mitt liv och min vardag. För två år sedan kom jag hem fylld av energi och har sen dess ändrat inriktning på mitt liv – vågat vara annorlunda. De amerikanska damerna har lärt mig att stå för vem jag är. De är stolta och rakryggade och inte ett dugg misslyckade. De ler och sträcker upp sig inför varenda kamera och skäms inte ett dugg för oändliga BMI:n. De bara ÄR på ett sätt jag aldrig tidigare upplevt i Sverige. Jag har försökt göra mig osynlig och framförallt undvikit alla kameror. Bland dessa kvinnor har jag många gånger känt mig liten och nätt. Det var en ny upplevelse. ”I send my love to you all”.

freedom-of-the-seas

THE ROYAL CARIBBEAN FREEDOM OF THE SEAS

Jag har sen dess startat bloggen och jag har hittat min egen väg genom livet. Det har tagit tid, det är ingen Quick Fix, men det fungerar. Jag är inte precis på första ledet framför kameran ännu, men jag tar mer plats i olika sammanhang än jag gjort tidigare och det känns fortfarande konstigt att fladdra förbi på bild i situationer där jag inte känner mig bekväm med mitt eget utseende.

Vägen till 65 fortsätter och från och med idag är det bara 6 år kvar till mål. Tidslinjen krymper men inte fortare än att jag hänger med. Sen samma dag för ett år sen har jag gått ner 12 kg i vikt och fortsätter jag i den farten finns det inte mycket kvar till 65-årsdagen, så något annat måste ju ske. Jag känner hur jag orkar mer och jag försöker förstå varför kläderna är ett par storlekar för stora.

Målsättningen för kommande året är att fortsätta våga vara annorlunda. Jag kommer tex att ställa mig på en scen i Säffle och föreläsa om min resa. Innan trodde jag det var förunnat dem som avlagt examen dvs redan avklarat sin prestation. Nu har jag förstått att det är själva resan som är grejen och att det finns ett allmänintresse. ”Alla känner minst en kvinna 55+ som är i min situation”. Du som sa det skall ha tack – det gör att min målbild för vilka som sitter som åhörare blev tydlig och klar! ALLA kan hitta någonting som faller på plats i det jag har att säga.

Jag har varit med och arrangerat så många föreläsningar under de här åren och även träffat och pratat med alla dem som föreläser. Nu hamnar jag lite på ”andra sidan” och det är ett spännande projekt.

Den här icke-födelsedagen skall jag inte göra så mycket särskilt bara för att det är min födelsedag. Att fylla ”nästan någonting” är lite underligt. Det blir liksom så tydligt att man bara firar visa jämna steg i livet. Jag skall förhoppningsvis äta lunch med åtminstone någon i min familj och skall i övrigt arbeta på som vanligt. Nästa fredag däremot åker jag till London med min man och det blir mitt livs första Englandsresa och ett spännande äventyr att återkomma till.

 

blommor

 

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

24 svar på ”Min dag idag

  1. Grattis på födelsedagen och tack för dina pionjärinsatser i hälsans tecken.

  2. Ja! Mer kaxighet åt Sverige, brukar jag säga. Vi är ofta så dämpade; borde stå för hur bra vi är (och om vi inte är så bra, så är inte de andra det heller. Man inser sånt med tiden). 🙂
    Ser fram emot att lyssna på dig i Säffle.

  3. Grattis i efterskott Margareta! Hoppas du fick en fin dag. Jag hoppas även att du föreläser på lördagen eftersom det är den enda dag jag kan i år. Just det, idag blir min andra 5:2 dag, jag hoppas den går lika bra som den förra;-)

  4. Grattis min välskrivande kloka LCHF-vän! Vi har aldrig träffats men jag är så glad och tacksam för allt jag fått av dig via bloggen.

  5. Ser en bild av dig sittande i solen vid ditt hus och dricka ett glas champagne.Om nu inte solen eller drickat går att fixa vill jag bara säga,grattis på födelsedagen!

  6. Som fackligt aktiv i jobbet lärde jag mig att knalla upp på podiet och prata inför ”de andra” Knepet jag använde som motgift till osäkerhet och rädsla för att stå där helt ensam var tänket, hur helt vansinnigt rädda ”de andra” också skulle känna sig för att gå upp och tala inför ”de andra”. Detta stärkte mig oerhört, det blev bara störtskönt att få visa hur ofarligt det är att gå upp och föreläsa.

  7. Grattis på födelsedagen! Och lycka till med både Säffle och London!

  8. Många grattiskramar till Dig Margareta! Du är en fantastisk modig och inspirerande person och framför allt tänker du både med hjärnan och hjärtat! Tack för alla dina tankar, inlägg och funderingar- de är ovärderliga ”inspirationspuffar” för alla oss 55+ kvinnor som kämpar på på samma sätt som du!
    Fira och njut av din födelsedag, av London, och av att våga ta plats!
    <3 <3 <3

  9. Grattis! Du är min favoritblogghjälte! Det är så kul, intressant, givande och spännande att följa din resa till 65.

  10. En stor Grattiskram på födelsedagen!!!
    Jag tycker att det låter kanon att du ska föreläsa och tror att du har jättemycket att bidraga med! Jag hoppas att jag kommer iväg i år!
    Fira nu ordentligt!
    Kram Cecilia

  11. Grattis Margareta! Ha en fin födelsedag! Vad roligt att du ska föreläsa!

  12. Härligt inlägg Margareta, modigt att vilja ta mer plats och våga vara annorlunda. Hade gärna sett dig på scen i Säffle men hoppas det kommer framtida möjligheter, när du fått blodad tand.
    Hoppas resan till London blir riktigt lyckad, vädret här på ön är lite nyckfullt så packa gärna både paraply och solglasögon. Hoppas det blir fler resor till den brittiska ön så du får uppleva världen utanför London, finns så många charmfulla platser att besöka.
    Kom ihåg att du är en stor inspirationskälla för många.

    • Hej nu hittade jag dig också du hade fastnat i någon kontroll. Tack för uppmuntran. Det skall bli så roligt att komma till England. Det är mitt första besök och nu när jag väl är på väg fattar jag inte riktigt varför det inte blivit tidigare. Det här är ett kort besök så vi hinner inte mer, men det vore väldigt roligt att få chansen att se mer en annan gång.

  13. Grattis till dig och det är så skönt att höra hur modig du är som vill ta mer plats! Du har hjälpt mig mycket med dina funderingar och mätningar. Jag tror verkligen det finns ett stort gäng kvinnor i den gyllene medelåldern som behöver lite andra mål och tips som du kan bidra med. Allt emellanåt får jag påminna mig själv att min kropp och hjärna är jädrans tokhormonell och därför funkar inte vanlig lchf på mig och jag tror inte jag är ensam om det. Ha en toppendag!

  14. Hipp hurra för dig idag! Hoppas att du får dig en trevlig måltid med trevligt sällskap. Och som jag alltid säger ”att fylla år är bättre än att inte göra det”. Så fira 😀
    Håller med dig om att man i tankarna finns med lite grann på kryssningen och att det var stolta och rakryggade kvinnor som fanns med som ofta gärna bar en tajt och snygg klänning och som inte bangade för att vara i centrum. Härligt att få ta del av och förhoppningsvis smittas av.

Kommentarer är stängda.