Google rules

Alltså vad jag älskar Google och framför allt vad jag gillar att verbet googla verkar allmänt vedertaget även av dem som tycker sig bestämma över vårt svenska språk. När jag googlar skriver jag på ett sätt som jag tror skall vara lättare för Google att förstå. Det innebär att jag skriver enstaka ord med det innehåll jag söker efter. Min yngsta dotter gör inte alls så hon ”pratar vanlig svenska” med Google och får betydligt bättre träffar än vad jag får så jag försöker lära mig av henne.

Jag och maken åker på en långweekend till London om två veckor. Eftersom höstens båda resor ser ut som två alptoppar på min viktkurva, tänker jag åtminstone försöka planera den här resan så bra jag bara kan. Därför skrev jag ”äta bra LCHF-mat i London” i Googles sökfält och vart hamnar man då?

googlelondonVisst är det fantastiskt?
Självklart är det Tommy ”Kungen av viktminskning” Runessons restaurangval som skall hjälpa oss att klara Londonresan – vem annars? Tack Tommy, du är som vanligt bäst i klassen!

Första stället Tommy testar och godkänner under sin Londonvistelse ligger på 10 minuters promenad från teatern där vi skall se Mamma Mia.

Steak & Co

Andra kedjan Tommy besöker och godkänner har en restaurang väldigt nära St Pauls Cathedral dit vi skall gå på måndagen och höra Svenska kyrkan i Londons kyrkokör under ledning av makens f.d körledare.

goodman

Vi kommer fram sent på fredagkväll och om vi får riktiga köttmåltider både lördag och måndag och sen åker hem tisdag borde vi klara resten av matintaget på egen hand.

Inspirerad av dagens tema ANNORLUNDA tänkte jag att den här resan skall vi göra annorlunda, nämligen planera så gott det går i förväg så vi inte gör som många LCHF:are jag läst om – förfalla till ”fish & chips” på någon pub och sen ta itu med det efteråt. London är ju inte precis känt som LCHF-vänligt om man läser folks reseskildringar, men tack vare Tommys research skall vi ändra på den saken.

 

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

4 svar på ”Google rules

  1. Som tidigare talare namnde: English breakfast funkar jattebra och serverars hela dagen. (Be om omelett utan mjolk.) All pubmat funkar f.o. bra. Bestall hamburgare, men utan brod (”bun”) och utan pommes (eller lamna pommesen). Be om extra majonas istallet, samt olja till salladen (istallet for balsami). Burgarna ar hemmagjorda av riktigt kott, till skillnad fran i Sverige.
    Finna ocksa manga bra turkiska restauranger i London som serverar bra ”lchf”-mat (=mycket kott).

  2. S

    Avbokade pren på Vägen till 65 när jag åkte på semester. Nu vill jag ha tillbaka prenumerationen men vet inte var jag gör det.

  3. Men England kan vara jättebra för LCHF. Ofta kan man få engelsk frukost hela dagen. Engelska korvar är ju också toppen.

    • Det låter förhoppningsfullt, jag ser fram emot engelsk brunch på hotellet och sen en köttmåltid när det passar. Jag är försiktig med korvar när jag inte känner till innehållet. Vill inte ta risken att få i mig smakförstärkare som gör mig sjuk.

Kommentarer är stängda.