Rundsmörjning

Vi är några som pratat om ifall vi har mer ledbesvär under pollentider eller om det är en tillfällighet att vi känner oss ringrostiga nu när naturen exploderar.

Jag åt en god middag på en Grekisk restaurang i Uppsala igår. Det var både vällagat och med lite extra fett och ändå kände jag idag skillnad mot vad jag är van. När sonen berättade om rundsmörjning av lastbilen insåg jag att det var just rundsmörjning jag behövde idag.

Det känns som ett vakuum i kroppen, steget före sug och då gäller det att mota Olle i grind.

image

Jag brukar inte bli rosad för bra matbilder, men om jag kunde komplettera med att det var vansinnigt gott kanske det ser bättre ut än en hög….

I botten är det en salladsbädd med min ketodressing på. Sen kommer en välkryddad ägg- och tonfiskröra med gräslök, finhackad chili, krossad vitlök och dressing:

En förpackning kokosgrädde med 2 msk kokosolja, mangovinäger curry, paprika, div rökta kryddor och salt.

det blev väldigt gott och satt som en smäck i magen. Mätt i magen och inte paltkoma. Mätt i timmar utan något som helst sug och bara törst att tillfredsställa med vatten och kaffe.

helt utan mejerier och rapsolja… Yes det går!

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

3 svar på ”Rundsmörjning

 1. Jag tycker att det både ser och låter gott ut! Hela kroppen behöver rundsmörjning, såväl leder som slemhinnor. För mina leders skull ska jag från och med nu även försöka få i mig ordentligt med gurkmeja och ingefära.
  Båda antiinflammatoriska!

 2. För egen del kan jag konstatera att ledbesvären är som värst när det är kallt. När värmen kommer blir lederna bättre, trots pollenallergi.

  • Samma for mig!
   – Det varma och fujktiga medelhavsklimatet far mina besvar att helt forsvinna, aven under vintern.
   – Torr varme, sasom okoenklimat, rader dock ej bot pa det.
   – Varst kanningar har jag alltid haft i kalla Sverige.

Kommentarer inaktiverade.