Kycklingwok

Under helgen gjorde jag ett försök till storkok som skulle komplettera de matlådor som finns i frysen sen förra försöket. Det är trist att bara ha en rätt.

Jag hade ett stort paket färsk Kronfågels kycklingfilé i kylen och vi väntade inga gäster så chansen var stor att det skulle bli över till matlådor.

Kycklingfilé är mager mat så jag kom på att fritera bitarna i kokosolja. Jag skar upp alltihop i små bitar och hällde över en marinad på matlagningsvin kryddat med curry och paprika, lite vitlök och något smaksatt salt. Jag friterade i botten av en liten järngryta dvs jag hällde dit ett par cm kokosolja och la dit de kryddade bitarna några i taget. Det går väldigt fort i oljan, bara ett par minuter för jag ville bara ha stekytan. När allt var stekt la jag en hackad purjolök och några torkade kantareller i den olja som var kvar. Till slut samlade jag alltihop i samma järngryta och tillsatte ett paket nudlar och ett paket kokosgrädde och sen fick det puttra tills kycklingen var klar. Det ser verkligen inte gott ut, men det får vi skylla på belysningen och andra fotofaktorer och hoppas på att vi snart får doftöverföring via webben

 Kyckling, purjolök och sjögräsnudlar wokat i kokosolja och kryddat med curry och paprika.


Kyckling, purjolök, kantareller och sjögräsnudlar wokat i kokosolja och kryddat med curry och paprika.

 

Resultatet? Supergott! Matlådor? Nä vi åt var sin stor portion i söndags och sen var sin till igår och nu finns en liten rest kvar i kylskåpet så några matlådor blev det inte den här gången. Med tanke på hur mycket kokosolja jag tog från början och att inget blev över så blev det nog så pass fett att jag inte ens behövde räkna på fettkvoten.

Sjögräsnudlar LowCarb Kelp Nudles

Jag har aldrig tidigare tillagat eller ätit dessa nudlar, men nu blev det av. De var godare än jag trodde och väldigt lätta att tillaga (bara värma) och jag tyckte det var spännande att få en helt annan struktur i maten än ”bara kött och grönsaker”.

Sjögräsnudlar

Sjögräsnudlar inköpta på Cajsa Warg vid St Eriksplan i Stockholm

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

4 svar på ”Kycklingwok

  1. Jag blir sugen på att göra det igen så det låter bra att jag kan söka på ICA Maxi, där är jag oftare än på St Eriksplan. Ni som inte har butik i närheten kan köpa det på webben. Jag gillade nudelkonsistensen på något vis.

  2. Mmm, det lät väldigt gott! Jag har en relativt nyinköpt fonduegryta som är elektrisk och den borde man kunna använda att fritera i också.
    Dessa nudlar och en på konjaksrot, finns att köpa på ICA Maxi. Dom är duktiga på att ta hem mat som fungerar även för oss. Dock var det en av sorterna som gav mig magknip, men har tyvärr glömt vilken!

Kommentarer är stängda.