Planering

Nu har jag handlat och planerat men inte genomfört. Tanken var att använda söndagen för att laga mat till matlådor, men si det kom annat i vägen. Jag har en hel del jobb att göra just nu och det är inget som kan vänta och då blir det ingen matlagning.

På eftermiddagen skulle jag iväg på en trevlig musikal och det blev middag på lokal i samband med det (Tack för trevligt sällskap Karin!).

Då får man ta till något snabbt till lunch och det blev grönsaksmos och en väldigt god korv jag nyligen hittat. Den är ekologisk och tillräcklig fet för att inte behöva något extra fett tillsatt, men det är ändå gott med lite pepparrotsmajonnäs. Grönsaksmoset gör vi på färsk blomkål, broccoli och purjolök med en massa smör i tryckkokare och det går så fort att man blir förvånad varje gång.

Grönsaksmos med Ekologisk Onsalakorv

Grönsaksmos med Ekologisk Onsalakorv

.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

3 svar på ”Planering

  1. Du har säkert hört det förr men ett sätt att få till lunchen är att laga dubbelt upp av middagen kvällen innan och (för säkerhets skull) ta undan maten till lunchlådan innan man sätter sig till bords. Så brukade vi göra rätt ofta innan jag blev långtidssjukskriven.

    Storkok till helgen är i och för sig bra men det är lätt att det inte blir av. Framför allt kan det kännas lite trist att göra tio portioner av en och samma rätt om man inte har något annat på lut. Kanske skulle man kunna kombinera båda metoderna tills man fått upp ett bra lager med lunchlådor (så man slipper äta samma mat hela veckan).

    • Ja om vi lagade middag varje dag vore det enklare, men dessvärre är det så att vi inte alltid gör det utan plockar fram av det som finns dvs äter rester eller något lättillgängligt. När man har dubbelarbete blir det lätt så. Jag skall försöka bli bättre på att planera.

Kommentarer inaktiverade.