Kraschlandning 2

Jag hade aldrig trott att jag skulle återanvända den rubriken, men så får det bli.

Förra tisdagen skulle jag av praktisk skäl sova över hos min äldsta dotter med anledning av hästveckan i Globen. När jag försökte somna hade ena foten fastnat i täcket och jag sparkade till för att komma loss. Det slutade så illa att jag slog i översängen och bröt en tå. Ja det är sant. Fråga mig inte hur det gick till för det förstår jag inte själv. Smärtan var olidlig och jag somnade aldrig. På morgonkvisten gjorde jag ett försök att ta mig till toaletten och jag kände att det ändå fungerade att gå på foten bara jag höll tån helt stilla och inte stötte emot någonstans. Trött och lite yr av smärtan och en sömnlös natt skulle jag ta mig tillbaka och då svimmar jag i hallen och slår förmodligen i skohyllan.

En snabb resumé av vad som sen hände är att jag transporterades med ambulans till Södersjukhuset där jag blev ordentligt undersökt (EKG och röntgen) och någon gång under sen eftermiddag blev jag utskriven med en bruten tå och tre brutna revben samt en rejäl lårkaka som gör det svårt att sitta. Vi vet inte varför jag svimmade och det är väl orosmomentet i hela händelsen. Det känns inte som att smärtan i tån eller en sömnlös natt skulle var skäl nog, men om det är så är jag frisk så snart frakturerna läkt ihop igen.
ambulans

Idag är det precis en vecka sen det hände och jag mår fortfarande inte bra. Jag är beroende av smärtstillande för att kunna röra mig och eftersom jag inte får ta hur mycket jag vill är det några timmar per dygn som är ganska plågsamma.

Hästveckan i Globen blev inte som planerat, men jag lyckades ändå ta mig dit så att jag fick uppleva sista året både som Blå Stjärna och som stolt mamma till min son Anton. Nästa år flyttar hästfesten till Friends Arena och vi vet inte om vi följer med.

storochliten

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

12 svar på ”Kraschlandning 2

 1. Nu så här på Luciamorgonen vill jag önska dig god bättring, hoppas du mår fint igen och att det inte var något allvarligt. Nu kan 2014 bara bli ett bättre år!

 2. Nu vill man ju helst inte vara ”sån”, men har de kollat/ska kolla bentäthet? Med tanke på både bruten tå och sedan flera revben av ett fall?
  Har haft flera kvinnor i min närhet och släkt som de missat att dianostisera begynnande benskörhet med många många år där de just haft frakturer av fall mellan 60-70. Sjukvården kollade inte upp det och de diagnostiserades därför väl sent för att på bra sätt kunna vända det.
  Sedan dess tycker jag man inte kan kolla nog ofta för säkerhets skull när det gäller medelålders kvinnor som får frakturer vid fall. Bättre en gång för mycket än en gång för lite.
  Ta hand om dig och krya på dig!

 3. Uschuschusch! Hoppas du kryar på dig snabb! Själv svimmade jag på toa för några år sen när jag var magsjuk och gick inte till doktorn. Mycket dumt och det var många sköna tusenlappar jag gick miste om från försäkringen:-(

 4. Så det kan bli! Se det positiv hade det varit lilla hjärtat som krånglade så hade du fått dragits med det resten av livet, smärtan försvinner, revben och tår läker så småningom! Här kommer en stor krya-på-dig-tycker-synd-om dig kram genom etern!

 5. Det där låter inte roligt… Skickar dig mina varmaste hälsningar och hoppas att det är slut på elände nu för din del. Vila och ta hand om dig!

 6. Stackars dig. Det har inte varit din höst precis…

  Bra att de kollar upp det där med svimningen men både maken och jag tror att man kan svimma av kombon smärta och sömnbrist.

  Krya på dig!

  • Jag tror också att svimningen har en enkel förklaring, men jag kan inte förneka att jag kände mig rätt ynklig när jag grå i ansiktet låg och hyperventilerade då ambulansen kom.
   Nu vilar jag och försöker att inte göra så mycket. Jag har ett par timmar varje dag när smärtlindringen hjälper mig att få gjort det allra nödvändigaste. När den inte är aktiv så sitter jag mest still.

 7. Ibland är det ju så att dom mest vardagliga saker vi gör kan ställa till det så vi skadar oss fast vi gjort dom en miljon gånger tidigare och det alltid har gått bra 🙂

  Att du ramlade i hallen är nog inte så konstigt med smärtan och reaktionen efter den första olyckan men fint att du fått en bra undersökning gjord

  Brutna tår och revben är väldigt ont och begränsande i början men brukar ganska snart bli bättre

  Foppatofflor blev min räddning när jag sparkade av mig lilltån en gång 🙂
  Tyvärr funkar väl inte det tipset så bra nu på vintern

  Jag tänker på dig och hoppas du snart känner dig bättre igen..

  • Tack 🙂
   Jag har ett par inneskor med öppen tå som jag kan gå i och jag vägrar att gå ut helt enkelt.
   Tack vare automatlådan i bilen kan jag köra bil och jag kör bara till olika p-garage. Jag går helst inte ut.

Kommentarer inaktiverade.