Gott Nytt År 2014

2014

Så här på årets första dag vill jag önska alla mina eventuella läsare Gott Nytt År och samtidigt skriva en hälsning.  Ni har förmodligen redan tröttnat på att titta efter om jag har skrivit något. Den här gången är det verkligen rekord i bloggtorka.

Sammanfattning av det aktuella läget

 • Jag är hyfsat återställd efter min kraschlandning. Lite öm och lite ont men inte värre än att jag står ut. Jag slutade drastiskt med smärtstillande för att känna efter hur läget var runt Lucia. Eftersom jag ändå var tvungen att börja jobba (jag ansågs frisk) så var det ju bäst att veta hur det var. Då mådde jag verkligen inte bra, men jag anpassade mig och fortsatte utan Alvedon och det fungerade. Jag använder normalt inte någon form av tabletter så jag försökte verkligen fasa ut dem så fort det gick. Läkaren på akuten skrev ut Citodon men min mage klarade inte av dem.
  Alvedon
 • Köket är i stort sett klart. Det var hektiskt på slutet innan jul. Vi hade elektriker här dagen före julafton och fram tills dess var det skarvsladdar och sladdlampor som gällde. Vi är supernöjda med resultatet och ”Finn fem fel” är nu reducerade till fyra små detaljer som saknas och dem kan vi leva med tills det blir gjort. Det är roligt att komma in i ett så fint kök och helt klart mer inspirerande att laga mat. Vi har inte hunnit med så väldigt mycket ännu men barn och barnbarn hann baka pepparkakor på den nya granitskivan före jul och det fungerade utmärkt. Golvet är lättskött och alla maskiner fungerar äntligen – inte minst fläkten som vi varit utan i flera år. Det har blivit några speciallösningar vi inte planerat från början, men så fungerar väl verkligheten?
  bild (4)bild
 • På julafton assisterade jag som hästskötare när sonen skulle transportera jultomten.
  jul
  Vi har ingen snö i år så renarna tog sig inte fram. En livs levande tomte som åkte Karlavägen – Engelbrektsgatan – Birger Jarlsgaten – Stureplan – Linnégatan – Nybrogatan väcker viss uppmärksamhet. Särskilt roligt tror jag det var för att det regnade och var riktigt ruggigt. Många stannade och både skrattade och log. En bilist blev så ivrig att fotografera att han körde mot enkelriktat och kraschade in i en refug. Det var härligt att se alla förundrade ögon på stora och små.bild (3)
 • I övrigt firade vi jul och nyår i lugn och ro, utan större överraskningar. Vi har vuxna barn och barnbarn och åren ser aldrig lika ut. Vår äldsta dotter fyller år mellan jul och nyår och vi har två födelsedagar till i familjen innan januari är över.
 • Mellandagarna präglas för min del av arbete. Det är nu vi på LCHF-magasinets redaktion får bekräftat att vi skall fortsätta med tidningen. Prenumeranterna skyndar sig att betala och jag skyndar mig med bokföringen så att vi har koll på läget. Det tar rätt mycket tid så jag hinner egentligen inte fundera så mycket på bloggandet nu heller, men min ambitionsnivå är betydligt högre än den senaste månaden.

Som avslutning några rader om vad jag hoppas på inför 2014:

Jag har för första gången på mycket länge (förmodligen hela mitt vuxna liv) en känsla av att jag har koll på läget när det gäller min hälsa och min vikt. Jag är 58 år och helt medicinfri (de frågade flera gånger på akuten så jag börjar förstå att det inte är självklart).

Jag har hittat tillräckligt många verktyg för att gå ner i vikt och 2013 avslutades med att jag kunde konstatera att jag som mest hade gått ner 12 kg sen maj. Visserligen blev det lite plus precis sista veckorna, men det vet jag ju varför och den trenden har redan vänt så jag är på väg ner igen.

Det kommer förmodligen finnas stor anledning att komma tillbaka till detta och jag ser fram emot att hitta former för att dela min väg med de av er som vill läsa. Jag har ju tid på mig, för än så länge är det långt kvar tills jag fyller 65 (det bloggen handlar om).

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

17 svar på ”Gott Nytt År 2014

 1. God fortsättning til dig och de dina!
  Jag tittar alltid efter om du skrivit något nytt! Hur lång tid du än har uppehåll i skrivandet!
  Din blogg hör till de mest läsvärdiga och trevliga!

 2. Kul att du är tillbaka och köket är jättefint! Ser fram emot nya blogginlägg och LCHF-magasinet betalade jag så fort jag fick inbetalningskortet:-)

 3. Grattis till nya köket, så fint det blev, vilket härligt hästspann förstår att bilisten körde av vägen för det tillhör ju inte normaliteten på Stockholmsgator med hästspann som tomten sitter i :D. Gott Nytt år och hoppas 2014 blir ett lika magiskt år fast utan skador som 2013 för dig och din familj. Kram!

  • När man ser hur uppskattade hästarna är blir man förvånad. Jag tänker alltid att folk skall bli irriterade för att det tar längre tid för dem att komma igång efter rödljusen.

 4. Självklart vill vi höra hur du lyckas med viktnedgången efter så många års kamp. Du sitter kanske på nyckeln till hela lösningen på viktproblemen för många av oss.
  Stort Grattis till DIN viktnedgång!

  • Tack!
   Hade det varit så enkelt hade jag nog redan berättat. Det är inte någon universalnyckel som passar alla utan mer ”många-bäckar-små”.
   För mig är det på ett visst sätt och vi vet ju att många inte alls kämpar som jag gjort, men det kan mycket väl vara så att fler än jag fungerar som jag även om ingenting förmodligen exakt går att kopiera.
   Jag kommer att skriva mer under våren och försöka förklara vad som är viktigt och egentligen är det inga nyheter, det är bara att slå dövörat till vad alla runtomkring säger och sen gå på gammal instinkt.

 5. Åh vad härligt att du är ok! Jag har tänkt på dig så mycket de senaste dagarna men inte velat tränga mig på. Tänkte att det där med svimningen kanske var något allvarligt som du ville hålla för dig själv och familjen.

  Härligt med köket! Vi bor i ett hus byggt 1960 som är i behov av uppfräschning och köket är ett intressant objekt. Köket är dock välplanerat, vilket är mycket bra, men det är allt lite slitet. Fast först får vi nog ta tag i badrummet. Det är dock inte så lätt med bara 85 m2 boyta och fem katter som vill ha tillgång till sina vanliga utrymmen. 

  Apropå LCHF-Magasinet. Vi har inte fått något inbetalningskort. Är det på gång eller? Förra året tog vi en femma men i år har vi sagt åt de övriga fyra att nu får de prenumerera själv (vilket jag tror att åtminstone tre gör). Förstod att de som fick inplastade ex också fick inbetalningskort men själv har jag inte sett till något. Kommer det, eller ska jag bara skicka in pengarna och vilka uppgifter vill ni i så fall ha? Jag älskar tidningen och vill definitivt inte missa något nummer!

  • Du vågar alltid höra av dig till mig Kattmoster! Bra att veta till en annan gång. Det är alltså ingen fara med mig alls, jag har bara upp över öronen med sysslor och har ju lovat mig själv att inte bli stressad av bloggen.
   Ja kök är kul. Vårt var drygt 20 år gammalt och till stor del fungerande, MEN det var så mycket som inte fungerade att till slut gav vi upp och gjorde om hela. Det är trots allt enklare om man har möjligheten. Planeringen från gamla köket avseende vatten, avlopp och trefas, dvs det som behövs för alla maskiner är kvar på samma ställe. Vi har fått bättre förvaring, en fungerande köksfläkt och en massa annat i-landsnyttigt. Det är livskvalitet att

   Nr 4 av LCHF-magasinet kommer alltid inplastad med ett inbetalningskort som adressbärare, så har du fått tidningen har du också fått inbetalningskortet. Dessvärre är det många som inte uppmärksammar det utan slänger både plast och inbetalningskort och sen blir prenumerationen bortglömd. Vi måste blir bättre på att påminna och inte förlita oss på att folk själva kommer ihåg. Det räcker att du sätter in pengarna, jag hittar dig i registret 🙂 Kul om dina gåvomottagare vill fortsätta. Jag ser allt fler som fått tidningen i gåva och som sen fortsätter själva, det är uppmuntrande för oss.

   • Vad bra att det inte var något allvarligt och att det blivit full fart på bloggen igen! 🙂

    Vi fick inte LCHF-magasinet inplastat utan i postens lilla låda men i dag har jag skickat pren.avgiften via Internetbanken så du bör ha den inom några dagar. Jag har skrivit namn och postort. Det är inte alltid det är en fördel med ett så ovanligt namn men ibland är det bra.

 6. Vilket fint kök ni fick till slut! Kan tänka mig är upplyftande i denna gråa vinter.
  Kul med tomten! Hur kom det sig att han var där?

  Jag ser fram emot detta års läsning här på bloggen och få ta del av dina framgångar och att du slipper motgångar.
  Kram

Kommentarer inaktiverade.