Kretasemester

Det blev en vecka på Kreta i år igen. Förra årets resa gav verkligen mersmak och vi har kommit så långt (ålderstecken?) att vi insett att det är något positivt med att återvända istället för att ständigt söka nytt. Alltså samma hotell och samma Ryan Air som förra året :-). Helt ok!

Förra veckan undrade jag varför vi åker redan nu när det var så fint hemma i Sverige. Det slutade jag undra när jag fick skrapa is från bilrutorna dagen innan vi åkte.

Det är roligt att vara återvändare. Vi blev igenkända och väl mottagna på hotellet och vi har ett fantastiskt rum med egen balkong, havsutsikt och ingen som helst insyn från något håll. Det passar mig utmärkt. Vi åkte hit i fredags och hittills har internetuppkopplingen varit en katastrof så min datortid har begränsats till att hålla kontakt med familjen som är både katt- och hundvakt medan vi är borta.

Förra årets resa resulterade i plus tre kilo som jag aldrig blev med. Till dem smög sig två till någon gång fram till i våras. Men eftersom jag gått ner 9,9 kg sen dess är jag ca fem kg mindre i år och det märks faktiskt både i mitt f.d. onda knä och det känns mentalt bättre att ha ”en storlek mindre att dölja på stranden”.

Jag har inte för avsikt att spräcka min nedåtgående trend alltför mycket under den här resan så vi gör allt vi kan för att hitta bra mat och det är minsann inte lätt. Det finns säkert anledning att återkomma till det. Precis som förra året mäter jag ketonerna varje dag och än så länge håller de sig bra. Jag är mer orolig för den dagliga morgontidningsutgivningen. Min käpphäst. Utan morgonrutiner blir det inget mer den dagen och det VET jag är inte bra för vikten.

Vi har fantastiskt väder än så länge men det har pratats om regn senare i veckan. Då blir det kanske mer tid att skriva 🙂 Jag har ingen dator med mig, men har precis invigt mitt nya tangentbord till Ipaden och det verkar fungera utmärkt.

Vi har fantastisk utsikt från vår balkong.

Vi har fantastisk utsikt från vår balkong.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

2 svar på ”Kretasemester

  1. Hej! Så härligt det låter. Var på Kreta befinner du dig? Jag och maken är just hemkomna från en vecka på Rhodos – underbart var det! Men jag tror att Kreta är ett strå vassare. Svårt med maten – håller med – och jag har inte vågat väga mig när jag kom hem. Men idag är det faste-dag igen, så det gäller att ta tag i det hela på nytt….
    Må så gott!

Kommentarer inaktiverade.