Annika Dahlqvist föreläser i Märsta 26 oktober

Ni som bor i närheten och ännu aldrig har hört Annika Dahlqvist föreläsa kan ta chansen 26 oktober. Föreläsningen är gratis och du kan anmäla dig för att säkert få plats. Information om tid och lokal samt hur du anmäler dig.

Det blir även möjlighet att köpa/prenumerera på LCHF-magasinet samt att köpa böcker om LCHF utgivna av Optimal förlag.

I sammanhanget kan jag även nämna att jag fick äran att skriva förordet till Doktor Dahlqvists guide till bättre hälsa.

guide

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

6 svar på ”Annika Dahlqvist föreläser i Märsta 26 oktober

 1. Hej Margaretha, denna kommentar har inte med föreläsningen att göra, men jag har för mig att du har en Crock Pot, har tittat på dem och inser att jag inte vet vilken storlek som är lämplig, de verkar finnas från 3,5-5,7 liter, man vill ju kunna lägga ner en stor kyckling eller två fläskläggar eller ett rejält karréstycke men samtidigt inte skaffa en som tar ett helt skåp i anspråk för förvaringen. Hur valde du?

  • Jag funderade inte så mycket utan köpte den som just då fanns på extrapris – minns jag rätt var det Coop. Jag får plats med en kyckling utan problem. Det som du beskriver är väl ungefär vad jag får plats med och jag har en liten, utan digitala finesser. Det är inte så noga med koktiden vid låg värme.

 2. Ann-Christin, jag tycker sällan du är grinig. Dina kommentarer är ofta så himla bra så det är sällan jag ens yttrar mig när du redan sagt allt!! 🙂
  Jag har artros i knän o höfter o troligtvis i fötterna. Lite knepigt när man kör buss som jag gör. Att cykla ger lindring, men mina promenader är ett minne blott. Jag har nosat på yoga i många år och det jag just nu är mest inne på är Yinyoga där man håller positionerna länge. Det känns lite bakvänt när man har ont och det gör ont under tiden men efteråt är det faktiskt väldigt skönt och man blir glad när man märker att man faktiskt blir mjukare i kroppen fast man blir 57 om en vecka. Sjukgymnasten tjatar ju alltid om styrketräning men jag märkte redan för 5 år sedan när det här blev akut att det var stretchningen som verkade göra mest nytta. Yinyoga är ju extrem stretch i och med att man håller positionerna (efter förmåga) i upp till 5 min. Kommer man inte ned på golvet så kan man göra många övningar i sängen. Jag domnar inte i benen, bara i armarna och även där funkar stretching. Boken jag har köpt: Vila dig i form med Yinyoga av Magdalena Mecweld.
  Hemsida: yin-yoga.se. Fanns på AdLibris.
  Hoppas du kan ha lite nytta av mitt tips:-)

  • Tack, Suzanne, det var himla gulligt. Jag använder mig av yoga, spikmatta och värme, men har inte sett just din bok. Det ska jag kolla upp. Jag mår bäst av mjukgörande rörelse, man försöker gå lite grann i alla fall. Allt som är positivt betyder så mycket. Styrketräning gör att jag går sönder, jag verkar skör som en torr kvist 😉 Diskbråck, nerver i kläm osv. Men yoga är bra!

 3. Supergillar! Jag insåg för ett par veckor sedan, när jag läste om guiden, hur bra den är OCH att du skrev förordet. Jag köpte den här, läste Skaldemans blogg och köpte hans kokbok till sonen. Sedan har jag mest föröskt tillämpa, hitta en väg och först i år har jag varit mogen för fler böcker. Jag har ju pluggat 1,5 år efter 50 (samtidigt som jag har jobbat), och läst sjukliga mängder högskolematerial, så jag var lästrött och har mest lyssnat på talböcker, i form av lättsmälta deckare.

  Nu har jag kommit igång igen. Jag läser om Annika och Ann F, läste Skaldeman i somras, Brödberoende av Davis, Kostdoktorn mm. Min strikta kost håller i isg, men ytterst få avsteg, som ett par coctailtomater eller en näve bär. Men just nu skulle jag vilja tappa tio kilo i månaden och bli av med fettet, jag är less. men, sådant händer inte. Det finns inga genvägar.

  Eftersom jag har varit grinig och full av virus har jag bråkat lite med folk på kostdoktorns sida. Men jag är under 100, faktiskt 98,5, och det är bara att köra på.

  Jag blir bara sämre i min värk, trots en fin, varm sommar och mycket trevligt, men att träna och röra mig gör mig bara sämre. Fast utan den skulle jag kanske vara ännu sämre. Jag är sjukskriven igen och funderar på andra sjukdomar, som MS, men försöker hålla tankarna borta.

  Är det någons som har artros och muskelvärk (kramp, domingar i ben och fötter) som har lyckats tillfriskna? Eller borde jag se sanningen, att jag kommer att bli sämre?

Kommentarer inaktiverade.