Grusade planer

Nu är sommaren över för min del och jag är tillbaka i arbete igen. Det är lite för tidigt att summera intrycken från hela sommaren, vi hoppas väl på ytterligare några sommardagar, men jag kan ändå summera ledigheten.

Min intention var att inte göra så väldigt mycket som tar fokus från mig själv, dvs inga längre resor och inte heller några större och krävande hemmaprojekt. Vi hade ett stort bröllop för äldsta dottern den 15 juni och det fanns mycket att återhämta sig ifrån. Jag skulle satsa på mig själv och försöka komma in i bra rutiner både avseende mat och motion. Som belöning förväntade jag mig så klart att komma igång med något som skall kunna bli bestående viktminskning.

Verktyg på vägen är min nya Withings-våg som automatiskt håller koll på viktkurvan. Matregistrering med Shapeup Club och RunKeeper för mina promenader. Alla tre apparna är gratis och ihopkopplade i min telefon där de rapporterar hur det går till varandra. Hur praktiskt som helst när man som jag gillar att utvärdera saker och ting.

Verktyg

Hur blev resultatet?
Tja, jag vet inte riktigt vad jag hade för förväntningar, men inte har jag precis nått upp till några oanade höjder när det gäller att får struktur på mat och motion.
Jag har både matregistrerat och använt RunKeeper, men inte så mycket som jag hoppats. Jag har varit hemma och tagit det lugnt men har hunnit med två resor, korta i tid men långa i mil, en med flyg och en med bil. Så här efteråt hade det varit toppen att ha mer kompletta siffror att utvärdera för viktmässigt har jag i alla fall överträffat min förväntningar, de förväntingarna ligger när noll nuförtiden och gått ner exakt 6 kg sen mitten av maj, bröllopsförberedelserna inräknade.

Nu gäller det att hålla kvar i den här positiva trenden och se om jag kan överföra mina ledighetsrutiner till arbetsdagsrutiner. Hittills verkar det lovande eftersom jag redan arbetat två veckor.

 

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

12 svar på ”Grusade planer

  1. Grattis! Det gör en hel del i känsla och klädväg, dessutom har vi minskat lika mycket på ungefär samma tid. Jag har stått still under semestern, och en dl bär bryter definitivt ketosen för min del. Nu ska jag skaffa blodsockersticker för att se hur det ligger, och sluta med mina bär och inrikta mig på kantareller istället. Jag har inga tvivel om att det går att fortsätta det positiva. Jag tycker t o m att jag är lite bättre i artrosen 😉

  2. Vilket fantastiskt resultat!!!!
    Får vi se lite kurvor på viktnedgången kanske och när du har gjort vad osv?

  3. Åh vilket bra resultat! Trots att du gjort en hel del i sommar! Grattis!
    Har förstått att du numera använder dig av fastedagar emellanåt. Men vad äter du då? Tack för allt du delar med dig av- det hjälper många..

    • Tack! Jag äter ingenting när jag fastar. Jag äter middag som vanligt vid 18-tiden kvällen innan och sen bara en kopp svart kaffe till frukost. Ingenting annat mer än vatten och mer kaffe tills jag bryter fastan och det varierar väldigt mycket. Jag räknar inga kalorier alls dvs begränsar intaget efter fastan, däremot händer det att jag matregistrerar för att se vad intaget blir.

Kommentarer är stängda.