Hallonsaft

Brunnebys osockrade hallonsaft

Brunnebys osockrade hallonsaft helt utan sötningsmedel

Själv klarar jag mig normalt bra med bara vatten, med eller utan kolsyra/citron/lime. Den här saften hittade jag på vår ICA när jag letade efter något vettigt att servera barnbarnen under varma sommardagar.

Ärligt talat trodde jag aldrig att de skulle acceptera den, men där tog jag fel. Jag blandade saft, is och kolsyrat vatten till en sommardrink som de drack med förtjusning. Jag kände mig tvungen att smaka själv och blev så positivt överraskad att jag numer dricker den för att få lite variation.

Jag har så klart räknat på saften och det blir 1g kolhydrater per glas om man tar 10g saft dvs 2 tsk, jag använder normalt inga mått men har kollat den lilla skvätten jag häller i. För mig räcker det med lite färg för att få smaken och vill man ta en hel msk så går det också bra (1,5g kolhydrat) även för den som vill vara strikt.

Den smakar inte sött, bara hallon.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

7 svar på ”Hallonsaft

  1. Jag dricker en Pripps 3,5 % lågkohydratöl ibland, till midsommarsill och senast till kräftor. En burk på 33 cl innehåller 1,5 g kolhydrat. Annars är det mineralvatten och torra viner. Jag gjorde lite dillsnaps till kräftorna också, bara en rejäl ruska dill och vodka eller brännvin. Det är bra med lite tips, ibland vill man byta smak i munnen. Vin till kräftor vore inte gott heller. Hallonsaften ska jag kolla efter, jag köper ICAs ekologiska lime och citronsaft till mitt vatten. Jag har provat steviadrycker, men gillar dem inte. Nu har min steviaplanta växt på sig, och jag ska ta frö och vidareutveckla den. Jag vill definitivt ha lite sött i min lyx, nämligen lchfchoklad under vinterkvällar 😉

  2. Jag plockar två liter vildhallon varje dag nu, det mognar så snabbt så jag kan plocka på samma ställe. Fryser in samt käkar med vispgrädde och kokosmyssli.

  3. För några år sedan köpte jag osötad blåbärssaft och vill minnas att det var äkta vara.

  4. Man kan förstås undra om det är saft på riktiga hallon och smaksatt med riktiga äpplen och vindruvor?
    Bara arom och färgämne???

Kommentarer är stängda.