En vecka har redan gått

Oj vad tiden går fort nu, det märks verkligen att det blev en oerhört snabb väderomställning.

Från den för oss nästan okända årstiden vårvinter till försommar på en enda gång. Jag bestämde mig för att det var musöron på björkarna fast det var gränsfall och började klippa mina rosor och tur var väl det, för ett par dagar senare var björkarna fullt utslagna och då var det arbetsvecka igen.

Just nu är det mycket att göra, både på jobbet i skolan och hemma. Inte bara trädgård, vi förbereder även bröllop för äldsta dottern, ett väldigt kärt besvär 🙂

Min äggfria vecka är slut och resultatet är – ingen skillnad. Jag kan inte säga att jag ens märkt att jag inte ätit ägg, mer än att mina frukostvanor ändrats en smula. Jag har ätit bacon, rökt sidfläsk och stekfläsk varvat med en del makrill på burk.

Nu får jag går över och testa något annat men inspirationen tryter. Längtan efter att få ett snabbt resultat är ovanligt hög, jag har inte köpt någon klänning till bröllopet ännu eftersom jag hela tiden hoppats på att förlora några kilon innan dess.

Quickfixtips tack!

gris

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

20 svar på ”En vecka har redan gått

 1. Ja, prova att fasta: Ät helt enkelt ingenting, utom eventuellt 400-500 gram per dag, och se hur länge du orkar. Jag gjorde själv detta i några dagar och fick konstigt nog MER ork mot slutet. Dock slutade jag för jag blev lite orolig över var min annars så osvikliga aptit tagit vägen. 🙂 Ska nog börja imorgon igen dock. Behöver något som tar bort middagströttheten de närmaste dagarna. Fasta är, som du såklart säkert vet eftersom du är så påläst, oerhört bra ur hälsosynpunkt. T.ex. kan ömma och stela leder ”botas” av fasta. (Även hudproblem botas effektivt med längre fasta.)

 2. Jag har också ätit bara lunch + middag nästan sedan jag började med lchf och går lite ner men även lite upp vid ”fusk” när jag ”unnar” mig lite bär eller extra ost, ja du vet.

  Med 5:2 äter jag kvällsmat söndag kväll se’n ingenting hela måndag, ända tills tisdag lunch. Samma gäller torsdagen. Dock dricker jag MBC oftast 1 g / dag under fastedagarna (fettfasta!) Det fungerar utmärkt för mig! Går ner ca 1 kilo / vecka!

 3. Kör en äggvecka istället och se vad som händer 😉 Snabbt och lätt – ingen planering!
  Ägg, C vitamin och folsyra till frukost, lunch och middag.
  PS. Ett skämt med lite allvar…

   • Jag testade att äta enbart ägg (och smör) ett tag för några år sedan. Det var på Anna Halléns gamla blogg som frågan kom upp, och alla verkade skeptiska. Jag minns inte hur länge jag höll på; ett par veckor i alla fall med enbart ägg och smör. Hände absolut ingenting med vikten.
    Erfarenheterna av 5:2-dieten hittills: Har inte lyckats hålla 500 kcal någon dag; det blir 100-200 kcal extra – men jag ser det långsiktigt, och tar det pö om pö. Vikten: Första snåldagen: minus ca 1 kg. Andra snåldagen: minus ca 1 kg. Dagen efter andra snåldagen: plus ca 1 kg. Jag ska hålla utvecklingen uppdaterad i min tåt på KiF.

 4. Jag rasade i vikt då jag började följa Anna Ankas koncept, 3 huvudmål, 2-3 mellanmål per dag, varje mål ska innehålla protein och grönsaker el frukt/bär, 1500-1700 kcwl per dag. Fortfarande lågkolhydratkost men normalt med fett. Du ville ju ha tips ;))) Vilket är då inte bäst ett tips ett tips som du kanske inte testat el ett som du testat så många ggr! Kram!

  • Ja tänk Cina om ditt väldiga framgångsrecept kunde fungera på mig också, men vi har ju tidigare konstaterat att vi fungerar så olika så jag tvivlar.
   Jag förstår inte hur jag skulle få ihop rent praktiskt att äta 5-6 gånger om dagen till att börja med. Jag är glad om jag får till tre, det blir ofta bara två. Skall jag dessutom hålla 1500-1700 kcal exakt per dag måste jag antingen göra menyer i förväg eller mäta och väga hela tiden och ingendera känns det som att jag hinner just nu.
   Jag skall ha din idé i åtanke och se om jag kan få till det när allt lagt sig dvs efter 15 juni. Då återkommer jag om jag har några frågor.

   • Ja ge det ett försök och visst vi är så lika men ändå så olika, ja det krävs en hel del planering för att få det att fungera det håller jag med om men man kommer ganska snart in i det. Tex lunchlådan till jobbet tonfisk, keso och en tomat kommer man långt med, lätt att hiva ner i väskan på vägen till jobbet precis som en burk makrill, färdighackad sallad i påse osv.

 5. Bra! Att det inte var äggen, alltså. Jag tyckte det lär väldigt långsökt men har sett fram mot resultatet med spänning.

  • Jag har hört många som inte kan äta ägg av olika orsaker så jag tyckte det var värt att testa eftersom jag ätit ägg i stort sett varje dag under många år.

 6. Ja, inte är det lätt. Jag har hållit på med periodisk fasta (jag äter inte frukost) i ett eller ett par år. Jag gör det för att jag trivs med det, för det har inte påverkat vikten ett dugg. Jag slutade med mejerier ett tag i höstas, och använde kokosmjölk och får-/getost. Det tror jag gav en liten effekt men jag är ju förtjust i fil och grädde tyvärr… Nu tänkte jag pröva 5:2-dieten; att äta mindre två dagar i veckan. Jag börjar idag, så jag vet inte om det gör någon skillnad och inte hur jag mår av det (mer än att jag är hungrig just nu 🙂

  • Du och jag Effie är så lika att vi kunde vara kosttvillingar. Kan bara hålla med allt du skriver och 5:2 kan jag ställa upp på för så äter jag redan. Vissa dagar hinner/vill jag inte äta. Igår tex åt jag en burk makrill med majonnäs till lunch och sen en korv (högt köttinnehåll) med majonnäs till middag. Förutom fettkaffe till frukost var det allt och det borde väl räknas som ”mindre” eller?

 7. Jag inspirerades av dig och har ätit fakir under denna veckan, egengjord paté, smör och ägg. En rå äggula, färsk gräslök och rå vitlök för svavel (ska hjälpa mot värk). Jag gillar och tål ägg, har tappat i vatten igen, men nu ska det fasiken lyckas. Mitt vanliga kokosfett, magnesium, kelp och D-vitamin gäller ju. Jag dricker mycket grönt te, vanligt te och pepparmynta, för den här dieten får mig att må och lukta lite konstigt. Annars har jag mått väldigt bra, klart mindre ont och jag känner mig starkare. Den enda snabbminskning jag vet är hur sjukvårdspersonal tiggde till sig urindrivande från doktorn förr i världen, då kan man tappa ett par kilo. Inte optimalt för hälsan. En flaska rödvin har den effekten på mig, men det kan man inte göra flera dagar i rad 😉

  • Rödvin är ingen bra idé så långt vet jag 🙂
   Vad tuff du är som ger dig in i fakir. Jag har ätit fakir och UFO under så långa perioder tidigare utan större resultat så jag ger mig inte in i den stressen just nu (det kräver planering och jag har ändå fullt upp)

 8. Periodisk fasta…har du testat det?
  (Grönt te med kokosfett på morgonen! istf kaffe)

  • Det beror på vad man menar med PF, det finns lite olika idéer. Generellt äter jag väldigt sällan (ofta 2 gånger per dag) och behöver nog snarare testa att äta oftare i så fall. Jag har under en längre tid ätit bara lunch och middag (ätfönster på max 6 timmar) och det har inte gjort någon skillnad.

 9. Varför har du hoppat äggen? Har kanske missat ett inlägg om detta, men blir lite nyfiken 🙂 Kul med bröllop!!

  • Jag fick ett tips på Kolhydrater iFokus från en person som inte mådde bra av just ägg (förstoppning mm) och eftersom det är ett av mina stora problem när jag lägger om kosten minsta lilla så tänkte jag testa om det blev någon skillnad utan ägg. Tänk om de varit problemet hela tiden och jag missat att testa tänkte jag.

Kommentarer inaktiverade.