Mera om tänder…

Vilken otrolig respons jag fick på mitt inlägg om tandhälsan.
TACK skall ni ha allihopa!

För min del är det nog en kombination av en hel del av era förslag.

Kombinationen kokosfett, bikarbonat och kollodialt silver tilltalar mig så det skall jag testa.

Naturellt kokosfett tyckte jag mycket om när jag först började, men jag gillar det dessvärre inte längre så det blir en prövning. I kaffet går det bra och därför var det en bra lösning för mig, men måste jag så får jag väl ändå testa.

Bikarbonat hade jag alltid hemma medan jag bakade och nu tror jag inte det finns kvar och finns det är påsen gammal. Jag får köpa och testa!

Silvret har jag hemma och använder det så fort jag känner av något i halsen. Det brukar hjälpa. Förr i världen använde jag honung för samma sak och eftersom jag inte gillar honung egentligen och därtill tänker på sockret numer så blir silvret en utmärkt ersättning.

Crearomes kokosfett är det vi använder

Crearome kokos är det vi använder

 

 

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

8 svar på ”Mera om tänder…

 1. Pingback: C-vitamin | Vägen till 65

 2. Pingback: Dolomitpulver | Vägen till 65

 3. Jag har oilpullat i tre månader nu och dessutom övergått till Weleda salttandkräm. Tror att jag har bättre andedräkt nu. Använder bara Sensodyne när jag får problem med ilande tänder. Det ska bli intressant att se vad tandhygienisten säger när jag ska dit igen i sommar. Ska undanbe mig fluorlackning också.

 4. Om det är nån tröst så kan jag berätta min oupplevelse av oilpulling. Jag tar en thesked flytande, låter det rulla lite lugnt i ca.20 min. Salivökningen tar fullständigt över kokoskänslan så jag märker inte av ev. obehag att ha kokosfett i munnen. Men visst är det skönt att få spotta ut och skölja med varmt vatten.

 5. Har man fläckar på tänderna exempelvis efter ”bullet-kaffedrickande” är det suveränt att ibland borsta med lite dolomitkalk (i pulverform)

  Dom blir fantastiskt vita och fina då 🙂

  Sen tycker jag att du kanske ändå ska överväga ett besök hos hygienisten för ev tandsten

  Idag kan man hos de flesta välja att ta bort tandstenen med ultraljud (kräv det) vilket är mycket enklare och skonsammare än den gamla hemska skrapningen man pysslade med förr 🙂

Kommentarer är stängda.