Finns det svenskt kaffe på grisfesten?

Eller…(det här känns lite som en sällskapsresa… Även om vi reser i egen regi)
LCHF-kaffe på poolkanten
Det är märkligt så beroende man kan bli av att få sitt fettbehov tillgodosett. Mager frukost, mager lunch och sen är sötsuget igång. Vi tillhör inte den kategorin som faller bara för att det är semester så vi härdade ut några timmar. Inte så svårt när det är 26 grader i havet, 32 i luften och inte ett moln på himlen och en härlig pool precis utanför vår lilla privata terass.

Till slut gick det inte längre så vi tog en liten promenad i jakt på smör. Det finns en liten turistbutik tvärs över gatan och där fanns -MARGARIN och någon Bregottvariant från danska Arla. Jag fick leta länge (ej helt lätt med grekiskan) innan jag hittade ett schweiziskt smör. Vi skall leta bättre när vi kommer in till stan. När vi ändå handlade blev det förutom lite kretensisk mandel, en flaska lokalt rödvin och lokalt producerad ost. Tur vi var strategiska och bara köpte lite mandel och ost för det försvann snabbt.

Vattenkokaren är perfekt, och lattevispen fungerar men vi har inget optimalt vispkärl med oss, så i morgon gör vi lite mindre mängd så vi bättre kan vispa direkt i våra termosar och så får vi stå ut med att de inte blir fulla.

Just nu njuter vi av värmen, solnedgången och känslan av att både vara mätt och belåten och ändå få sippa på ett glas rött vin.

I morse (klockan 4.30) missade jag för första gången att ta mitt blodprov, så det blev en plump i protokollet. Får se hur det ser ut i morgonbitti efter två kvällar i sträck med rödvin.

20120925-184737.jpg

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

9 svar på ”Finns det svenskt kaffe på grisfesten?

 1. Hoppas ni har det bra, trots jakten på smör, kanske dax att skriva en ordlista för äkta smör (helst från gräsbetande kor) :). Här kommer mitt brittiska bidrag, efter att kollat efter – Kerrygold (irländsk, men finns att tillgå här) och Anchor.

  • Maud – det är en toppenidé. Idag fick vi danska Arlas Lurpak 80% unsalted till frukost (förutom flera olika margariner) och det utgår jag från är smör. De varianter av Arla Lurpak som fanns i butiken i gårkväll var blandningar med flera procentsatser som påminde om Bregotts fördelning.

   • Lurpak finns även här men hittade detta om Lurpak;
    Our cows´ feed does mainly consist of grass, corn and hay as roughage. In addition to that concentrate/supplement consisting of soy, grain (mostly barley), dryed sugerbeets, corn, rape, chalk, minerals and vitamins. In some cases sunflower is used. Som någon fått till svar när det skrivit till Lurpak.
    Måste även berätta att de två märkena jag skrev om har rätt rolig reklam.

 2. Ojoj, Margareta, har helt missat att ni skulle ut och åka. Det ser ljuvligt ut, njut allt vad ni kan av er semester.
  Kramar till er båda.

 3. Ja, det där med äkta smör har sina sidor. Det kan vara svårt att hitta och oftast bara små dyra förpackningar. Inför resan till Peking förra hösten hade jag packat ner ett par paket i en liten kylväska med kylklampar och lagt i en av resväskorna. Gissa om jag var glad för det!!

  Så roligt att ni är nöjda med vattenkokaren! Då har jag kunnat bidra med något lite i utbyte mot allt du har gett mig genom ditt bloggande.
  Är vattenkokaren för låg att vispa i?

  Ha det nu riktigt skönt och samla mycket D-vitamin!

  • Klart vi skall testa att vispa i vattenkokaren! Det fungerar säkert, vi tänkte bara inte så långt eftersom vi hällde vattnet ur den, men kaffet går ju att hälla tillbaka före vispningen.

 4. Det låter härligt och det ser härligt ut!
  Ni kanske kan köpa er ett passande kärl i morgon?!

Kommentarer inaktiverade.