Nötter

Jag önskar att jag kunde äta nötter men jag har valt att inte göra det. Kanske omprövar jag mitt beslut någon gång framöver men just nu får det vara som det är hur frestande det än är. Jag hade en bild på min föreläsning som jag fick hoppa över för att tiden rann ut. Därför kommer den här istället.

Viktminskning
Jag har aldrig lyckats gå ner i vikt medan jag äter nötter med ett undantag – måttliga mängder Macadamia. Kanske jag kan ompröva den dagen jag nått min målvikt. Jag har så begränsad mängd protein jag kan äta per dag att jag måste reservera den för animalisk mat som jag mår allra bäst av.

Sug
Nötter ger mig mer sug än tex glass och lösgodis. Jag är inte särskilt förtjust i glass och har aldrig varit det. Lösgodis gillade jag förr och nu känns det bara som en näve kemikalier som inte attraherar ett dugg. Nötter däremot gillar jag i alla former och har alltid gjort. Jag kan inte ha nötter hemma för jag äter okontrollerat upp dem. Det kan så klart vara en orsak till utebliven viktminskning, men även om jag haft bara haft tillgång till en begränsad mängd har det inte fungerat med bibehållen viktminskning.

nötter

Omega-6
Jag är väldigt seriös i min jakt på det inflammationsdrivande omega-6-fettet. Jag har lusläst tabeller och sorterat och valt bort livsmedel i takt med att jag hittat källorna. Det är mycket enklare att ta bort omega-6 än att tillföra det mer sällsynta och inflammationsdämpande omega-3-fettet. Det finns massor av nyttigheter i form av mineraler i nötter som jag därmed väljer bort, men så länge jag inte är helt frisk har jag gjort det valet. Jag har tackat nej till knäoperation eftersom oskuret är bäst och gör därför vad jag kan för att dämpa inflammationerna med kosten. Jag jagar elefanter i kosten och det är framförallt mitt dagliga intag. Jag äter ibland mygg dvs det som slinker ner ibland och om jag tex är bortbjuden eller står i en bar tackar jag inte nej till en näve nötter. Jag är inte fanatisk, men försiktig.

 

 

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

3 svar på ”Nötter

  1. Jag har lite svårt att förstå vurmen för nötter bland en del LCHF:are. De allra flesta nötter innehåller ju på tok för mycket omega 6.

    Jag glömmer aldrig när jag skulle göra det enkelt för mig och åt paranötter på lunchen. Knappt en liten påse per dag plus några babybelostar. Efter tre dagar kunde jag knappt gå. När jag funderade över vilka ändringar jag gjort i mitt liv insåg jag att det var just nötterna. Sedan läste jag på om nötter och insåg att jag genom nötterna ökat mitt intag av inflammatorisk mat radikalt. Bort med nötterna och efter någon vecka var jag återställd.

  2. Jag läste i en intervju med Atkins. En liten mängd macadamianötter tog han som ett mellamål när han kände sig sugen.
    De är ju också väldigt goda och har en speciell tilltalande konsistens, tycker jag.

    • Ja det är av amerikanarna jag lärt mig att ta en näve Macadamia när jag är HUNGRIG inte sugen. Om jag handlar och är sen till middag köper jag 100g i lösvikt och äter direkt. Då tar det slut och blir inte mer. Jag har träffat Atkins sköterska Jackie på USA-kryssningarna. Väldigt rar och klok kvinna.

Kommentarer inaktiverade.