Spamproblem

Hej alla bloggläsare!

De senaste dagarna har jag fått problem med spam på bloggen.

WordPress (eller någon fuskare i WordPress namn) erbjöd ett spamskydd som jag nappade på (efter att ha fått ett par enstaka spam) och sen jag installerade det har det blivit väldigt mycket värre. Det kommer helt oläsbara inlägg i flodvågor.

Just nu har jag skyddet avaktiverat och istället slår modereringen till vid minsta misstanke. Det innebär att ni som kommenterar inte direkt får se vad ni skrivit.

Jag släpper fram allt så fort jag hinner och skall försöka lösa SPAM-problemet så snart det går. Tar gärna emot tips eftersom jag är helt ny i WordPress.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

8 svar på ”Spamproblem

  1. Jag fòrmodar att du redan provat att blocka ip-adresser fràn spaminlàggen, annars vore det ett tips… (Fòrmodar att de skickas fràn olika adresser.)

    • Ja det är dessvärre nya IP-adresser hela tiden och verkar vara något systematiskt som uppstod just för att jag la till det där spam-filtret. Innan hade jag inte ens ett per dygn och nu är det 14-15 åt gången och flera gånger per dygn.

      • Kunde just tro det. Ar man tillràckligt insatt fòr att kunna utveckla en spam-funktion fòrstàr man fòrstàss att skapa olika ip-adresser varje gàng ocksà… 🙁

  2. Nu har jag hittat en funktion i WordPress som släpper in alla kommentarer från personer som blivit godkända en gång. Det kan ju fungera så länge.
    Då är det i alla fall bara ni som skriver första gången som blir portade tills jag släpper in 🙂

  3. Åh, vad jobbigt! Och passar inte så bra in nu när mi ska på semester! Fast sådant här passar ALDRIG bra in!
    Kan tyvärr inte komma med några tips. Hoppas andra har någon lösning!

      • Hej Margareta, när jag var i Agia Marina så hade mitt hotell Nicholas Studios trådlöst nätverk som nådde ut till poolen, men det var rätt instabilt, fick be dem starta om några gånger. Men den populära restaurangen Mitsos vid stranden har fritt bredband för sina gäster, det är bara att fråga kyparen om inloggningen och det nätverket hade stor räckvidd; det räckte ner till stranden och till sportbaren på andra sidan gatan där jag kollade fotbolls-VM under båda veckorna jag njöt av Kretas goda väder. Däremot var jag inte så begeistrad av Mitsos matlagning, blev övertalad att ta deras färska fisk; in kom en dyr och helstekt eller närmast kremerad firre…

Kommentarer är stängda.