Dave Asprey: Mannen bakom LCHF-kaffet

Eftersom det blivit en så stor affär av mitt ”Magic Bullet Coffee” och jag nu vet hur det hela ligger till så berättar jag här hela historien en gång till för att reda ut vissa missförstånd. Mitt första inlägg om Magic Bullet Coffee.

Innan vi åkte till USA i våras följde jag en grupp på Facebook där kryssdeltagare diskuterade förberedelser inför resan. Flera stycken pratade om vem som skulle offra plats i sin packning för en Magic Bullet. Eftersom vi hade en sådan maskin hemma visste jag vad det var, men jag visste inte vad de skulle ha den till. Efter ett par inlägg förstod jag att det var till morgonkaffe och jag tyckte det var lite skumt och tänkte att smör i kaffet har jag haft länge och kokosfett kan jag MÖJLIGEN ha lite i mitt Roiboste, så varför släpa en maskin?

När jag väl träffade mina amerikanska vänner från förra året var det en markant viktskillnad på flera av dem. Vi pratar 20 kg i flera fall, på kvinnor som ätit Low Carb under många år utan att gå ner i vikt.

Jag frågade så klart vad som hänt och de svarade att sen de börjat med sitt feta morgonkaffe har de kunnat minska ner på sina proteinmängder utan att gå omkring och vara hungriga. De startade dagen med en mättnadskänsla som gjorde att de slapp både sötsug och paniken när det inte fanns något lämpligt att äta (Det är betydligt svårare att äta kolhydratsnålt i USA än i Sverige). De kunde istället i lugn och ro planera sina måltider och äta den mängd de behöver istället för den mängd kroppen ”skrek” efter.

När jag kom hem var det enkelt att testa eftersom jag hade maskinen, kaffe, smör och kokosfett hemma. Jag mailade och frågade en av vännerna om hur hon gjorde och fick ”2 spoon each” till svar. Ingenting om varifrån det kom eller vad det hade för namn. Jag tänkte inte ens att det hade ett namn.

När jag började blogga var inlägget med Magic Bullet Coffee ett bland mina första inlägg eftersom jag ville dela något som betytt så mycket för mig själv. Jag använder det alltså INTE som måltidsersättning. Jag använder det istället för den kopp kaffe med vispgrädde som tidigare var min frukost. Jag har EN gång testat periodisk fasta pga dålig planering och att jag insåg att det var fullt möjligt att hoppa över måltider när jag hade den här dosen i kroppen. Att jag satte den rubriken var så klart för att jag kör det i den maskinen, som redan fanns hemma i mitt köksskåp (inköpt förra milleniet på TV-shop).

Att detta skulle sprida sig så fort och bli en så het ”potatis” hade jag väl aldrig kunnat drömma om. Det jag själv tycker har varit roligt är att alla blir så engagerade. Man måste tydligen vara för eller emot.

Ännu roligare är det att jag nu fått veta vem det kommer ifrån. Jag har sett namnet fladdra förbi flera gånger, men inte vetat om det verkligen kom därifrån eftersom den personen Dave Asprey inte är någon jag känner till sen tidigare.

Dave Aspry

Ikväll fick jag det bekräftat av en god vän som tipsade om att Jimmy Moore presenterar Dave Asprey och hans innovation Bulletproofcoffee som är det rätta namnet.

Då vet jag att det stämmer, eftersom de vänner jag pratat med om kaffet tillhör Jimmys kryssningsmedarbetare.

Mitt förslag är återigen att det hädanefter kallas för LCHF-kaffe så har vi ett svengelskt namn som alla kan förstå.

 

Flera av Amerikanerna vi träffar har helt anammat vårt LCHF och har släppt sin gamla beteckning LowCarb och de vet verkligen vad HIGH FAT betyder. Ingen fettskrämdhet där inte. Andreas ”Kostdoktorn” Eenfeldt har under två kryssningar i rad verkligen fått fram budskapet om att vi ersätter kolhydraterna med fett (vilket inte alls varit självklart för dem innan) ivrigt påhejad av Monique ”Lifezone” Forslund som också tillhörde årets talare under temat LCHF för familjen.

Det var en väldigt märklig känsla att komma tillbaka ett år senare och se den ena kvinnan efter den andra väldigt mycket smalare och med förklaringen ”Ni svenskar kom hit och lärde oss äta fett”. Åtminstone jag fick en tankeställare och det är den jag arbetar vidare med bla genom den här bloggen.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

35 svar på ”Dave Asprey: Mannen bakom LCHF-kaffet

  1. Pingback: Ellos har Magic Bullet | Vägen till 65

Kommentarer är stängda.