Hem igen…

Jag skrev under ett dygn i mitt inlägg Onlinerapport om hur det är att resa med bara LCHF-kaffe som färdkost.

LCHF-kaffe i termos

Idag gjorde jag exakt samma resa åt andra hållet (ca 30 mil) utan LCHF-kaffe till frukost. I stället åt jag en hotellfrukost bestående av 1 ägg, lite bacon, bregott + en ostskiva och några gurkskivor, plus vanligt svart kaffe i en mugg.

I går kom jag mätt och belåten fram till destinationen utan att ens vara sugen på lunch. Vi stannade aldrig efter vägen för att ”fylla på magen” och jag kände mig ovanligt fokuserad och uppmärksam.

Resan hem idag gick lika bra, men skillnaden att komma fram var annorlunda. Det kändes självklart att äta lunch – precis som det kändes lika självklart i går att låta bli.

Igår kunde jag spara mig till festen och istället njuta av den goda laxen med räkor utan att behöva fundera över hur stor min proteinportion var.

Ketonvärdet i morse var mer än väl godkänt (bättre än i går morse) efter en stort och trevligt kalas! Det här har varit ett av mina stora mål. Att finna ett sätt att leva som fungerar även i sociala sammanhang.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

6 svar på ”Hem igen…

 1. du skrev för nåt tag sen om mandel – att det kunde stoppa fettförbränningen… ? har du testat om det är så? tänker på fröbrödet jag brukade baka som innehåller mandelmjöl o ägg o ost.. känns som det är alldeles fel både vad de gäller protein o mandeln.
  funderat om det går att baka nåt som inte förstör förbränningen, är ju sån som gillar att både laga mat och baka! 🙂 vill inte förstöra den jag har nu!!

   • Jag tror man får ha lite koll på kolhydraterna, det kan vara värt att räkna ut hur mycket protein, fett och kolhydrater det blir per 100g, har gjort det med Mariannes lchf knäcke och oopsies.

    • ja jag tänkte att det är ju ok att öka på kh lite när jag minskar proteinet – men att just mandel kan vara en broms, använder jag mig av kokosmjölet ist så kanske de går bättre oavsett kh-mängd o fettmängd.. ?

 2. Så härligt att det gick så bra med resa och festen!

  Detta att kunna hitta ett sätt att leva som fungerar även i sociala sammanhang är även ett av mina mål. Så tack för att du berättade om hur du klarade av helgens resa och fest!

  • Jag är själv positivt överraskad, det är minsann inte alla gånger det gått så här bra 🙂 Det är bara att skicka tack till mina förstående vänner, som förstått vad jag håller på med.

Kommentarer är stängda.