Oopsies – hur det började

Det figurerar numer över hela internet många recept på Oopsies. De har till och med varit i ”Malous efter 10” på TV4 om jag minns rätt.

Oopsies infördes på Kolhydrater iFokus redan i januari 2009 som ett alternativ till bröd. Vi kallade det inte ”bröd” utan det var snarare ett underlägg till pålägg om man ville ha något lätt att äta med fingrarna.

Läser man recept på ”moderna” eller vi kan kalla det ”utvecklade” Oopsies så innehåller de ofta fiberhusk, men också bakpulver och annat som ett extra tillägg.

VARFÖR byter man inte namn om man ändrar något undrar jag?
Oopsies är UTAN fiberhusk och andra tillsatser oavsett vad man tycker om konsistensen. Tillsätter man ändå fiberhusk eller tex bakpulver är det något annat man tillrett.

Jag har inget emot att folk ändrar och experimenterar. Vi lever i ett fritt land och tillhör ingen sekt så man får göra och publicera vad man vill, men för vår allas skull förvanska inte historien. Det blir bara förvirrande. Sätt ett nytt namn om du vill göra ändringar. Då blir det lättare för den som googlar fram ett recept. Om jag tex skulle tipsa om Oopsies som jag gör nu, måste jag alltid göra det med tillägget UTAN fiberhusk.

Själv mår jag väldigt mycket bättre utan dessa fibertillägg och därför tipsar jag inte om dem. Jag får väldigt lätt förstoppning och just fiberhusk är en stor orsak har det visat sig. Det verkar oskyldigt att ha i så lite som någon tsk hit eller dig, men för mig gör det skillnad.

Originalreceptet från 2009

Tack för att du läste, välkommen tillbaka