Ny månad – nya föresatser

Idag börjar jag ett nytt projekt, ny sorts dagboksanteckningar. Får se hur långt jag kommer. Att skriva tar tid och den här boken lämpar sig inte för bloggen, den är för privat. Men jag kommer säkert att dela med mig om jag kommer på något.

Jag är ute efter att se mönster i vad jag gör. Mest för att se om jag kan komma på vad som händer när jag inte längre gör dvs slutar med de goda vanor jag vet fungerar. Tidigare har jag bara kryssat, nu skriver jag även löptext.

edit: Oj det blev så hemligt att jag glömde publicera när jag väl skrivit det korta inlägget.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

6 svar på ”Ny månad – nya föresatser

 1. Jag har länge önskat mig en app att följa upp mönster med. Alltså att kunna registrera mat och dryck, och annat av intresse. Samt olika sorters resultat. För att kunna få besked som ”varje gang jag äter xxx går jag upp I vikt” eller ”ofta när jag xxx får jag huvudvärk” eller ”om jag inte xxx är jag piggare” eller vad jag nu kan tänkas vilja kolla.
  Så ja, det är intressant med tankar om att registrera för att hitta mönster. Även om det är manuellt.

 2. Kom bara att tänka på då jag nu läste ditt inlägg. Det är bra att hitta enkla sätt att kontrollera sig och hitta mönster för att hitta ett svar, jag har gjort samma sak. Trots att jag är opererad så får jag jobba häcken av mig för att behålla min nya vikt och om jag inte passar mig så går vikten uppåt, väger mig ff varje morgon efter morgontoaletten. Jag gjorde som dig och hittade mina mönster då nålen på vågen vandrar uppåt Som du vet så fortsätter jag än i dag att äta lågkolhydratskost även om jag pga op inte kan äta mkt fett utan fettdump äter mer normalfett och alla grönsaker.

  Mitt mönster är alltid att jag periodvis ökar portionerna mao jag äter för mkt och ibland kommer perioder då jag jag inte hinner äta av olika anledningar och tar något i all hastighet och inte alltid bra saker. Gemensamt för båda lägena är att alltid vandrar nålen på vågen uppåt. Självsvält och hetsätning finns ff i mitt bagage även om det är av annan kaliber i dag men just detta ojämna ätandet går jag upp i vikt av, men så länge jag äter mina lagoma mål, prioriterar proteiner med tillbehör så är vikten stabil. Jag vet att vi inte kan jämföras men vem vet vi kan ju ha samma problematik i grunden fast på olika plan tänkte jag och det är också därför som jag berättar om mitt. Kram

  • Portionsstorlekar är knepigt. Jag sitter inte och skär bort en bit av kotletten om den råkar vara lite för stor.
   Jag äter också både för mycket och för lite. Diffar det inte för mycket tror jag det jämnar ut sig

   • Tänkte på större diffar än så? För mig diffar det mkt mer än att skära bort en bit av köttet. Allt lr inget!

    • Om jag brukar äta ca 3 dl m protein m tillbehör 6 ggr per dag och ökar mina portioner med 1 dl så blir det 2 port extra den dan lr tvärtom, det ger stor skilnad i slutänden på mitt näringsupptag. Båda scenarierna går jag upp i vikt av. Dl är ett ganska bra mått att mäta i ?

Kommentarer inaktiverade.