Viktigt möte del 3 – ”Hybriden funderar vidare”

Det var omtumlande att efter 12 års kamp inse att jag fortfarande inte drivs av ketoner även om jag producerar ketoner. Det påminner om 2012 när jag kom hem från USA och började mäta ketoner i blod och insåg att jag knappt hade några. Jag skrev om det när jag startade bloggen 2012. Fram tills dess hade jag litat på urinstickor och inte förstått skillnaden.

Hur jag än letade i Stephanie Persons material hittade jag inga stora fel på min kost. Det handlar om livsstilsförändringar. Jag har i LCHF-världen mött uttrycket att kroppen måste vara ”trygg” för att släppa på övervikt. Ett uttryck jag aldrig förstått. Jag behöver ha mer information om vad som gäller än ett käckt tillrop om att jag måste ha en trygg kropp. Stephanie kan förklara så att även jag förstår, hon pratar mycket om nödvändigheten av bra sömn, bra kost, bra träning och att reducera stress. Det låter bra alltihop, men hur angriper man det?

Efter mötet med Stephanie var jag till VC för att få den sjukskrivning som aldrig blev godkänd av Försäkringskassan. Läkaren anade att detta skulle inträffa eftersom det är nya regler för långtidssjukskrivna från hösten 2016. Vi funderade därför på en alternativ lösning för att jag skulle kunne känna mig lite bättre till mods och kanske orka lite mer. Jag föreslog FAR istället för piller och hon tyckte det var en bra idé så jag fick ett Fysisk Aktivitet på Recept (FAR) utskrivet. FAR innebär att man får billigare avgift för tex ett årskort på gym, i mitt fall som har friskvårdspengar från jobbet skulle det tillsammans innebära ett gratis årskort.

Läkaren rekommenderade ett gym jag passerar på väg till och från jobbet varje dag och jag var helt inställd på att gå dit och sondera så fort hästveckan var över. Efter hästveckan var jag förkyld och hade väldigt ont i ryggen/nacken så det blev naprapat istället för friskvårdspengarna, men FAR-pappret låg där och väntade tills tiden var mogen.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka