Vill eller måste? Orka?

Vill jag eller måste jag?
Jag vill men orkar inte, blir det då per automatik ett måste?
Om jag måste och inte orkar är det dags att #avmåstefiera

Hur många måsten kan jag skala bort utan att det blir kännbart?

Jag har läst Micael Dahléns bok Kaosologi ett par gånger nu. Den ger många nya tankar om förhållningssätt till det som kan orsaka stress i onödan.

Mitt första intryck av Micael Dahlén var under ett inslag i TV4 2014-07-05 där han berättade om en bok han skrivit och jag blev gripen så där momentant. Han löste många knutar hos mig när han beskrev sin känsla av att vara gästartist i ett sammanhang där man inte känner sig spontant hemma.

Jag har senare sett/hört/läst allt jag kommit över och därför föll det sig naturligt att ta chansen att se honom live under en hel föreställning. Jag var väldigt snabb i våras att boka biljetter till den allra första föreställningen på SCALA-teatern nu i oktober så snabb att vi fick sitta på första bänk. Det var extra roligt, det har inte hänt så många gånger tidigare. Jag tillhör snarare de senfärdiga som blir utan biljett.

Micael Dahlén måste vara Sveriges häftigaste professor alla kategorier. Han gör verkligen avtryck på många sätt. Ni som har chansen att se hans föreställning som också heter Kaosologi – gör det!!! Man skrattar och funderar och undrar hur man bäst skall komma ihåg alla goda råd han i rapp fart levererar. Kanske kommer det en tår också när igenkännandet blir alltför starkt. Det finns ett lite mörkare djup som han hanterar på ett mästerligt sätt.

Ett bra sätt att minnas det han sa är att läsa boken, där finns det mesta men i en lite längre och samtidigt torrare form. Fördelen med att ha hört honom på scen först är att man hör honom igen när man läser. Ni som gillar ljudböcker, laddar så klart ner den, han läser själv och det är en del av behållningen. Tack vare att jag hört honom läsa håjlöja vet jag hur det uttalas.

Jag har båda varianterna och varvar. Läste hela boken först och läste sen om ljudboken i bilen som lite pepp på väg till jobbet.

kaosologi

 

 

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

4 svar på ”Vill eller måste? Orka?

  1. Efter ett helt yrkesliv på bibliotek börjar jag med att reservera för att låna. 41 reservationer före! Slutar nog med att jag köper den.
    Intressant att så många reserverat!

  2. Har också läst den ett par gånger nu; tror han är min nya idol! Mitt trick för att hålla det han skriver i Kaosologi levande är att ha alla hans ny-ord nedskrivna o läsa då o då. ?

Kommentarer inaktiverade.