LCHF-kryssning nr 8

Jag startade Kolhydrater iFokus sommaren 2006 som en samlingsplats för oss som inte var salongsmässiga på andra forum om kost & hälsa. Vi blev lugnt sagt lynchade och hånade för våra extrema åsikter att skippa de livsviktiga kolhydraterna och ersätta dem med det lika livsfarliga mättade fettet. Netdoktor var den plats där jag själv befann mig mest under den tiden. Efter en tid fick jag en förfrågan från signaturen Karin20 om det inte var läge att ordna en kryssning som träffpunkt IRL (In Real Life) för alla som bara träffas på nätet. Gärna i samband med någon bra föreläsning. Åbo-kryssningarna är prisvärda övernattningsalternativ jämfört med annat huvudstaden har att erbjuda, så det var orsaken till att vi valde båtresa.

Första programmet 2008

Första programmet 2008

Så kom det sig att vi 2008 på Kolhydrater iFokus annonserade om den första LCHF-kryssningen som genomfördes på Silja Festival i en diskoteklokal högst upp i båten. Talarlistan var inte så lång och vi utformade programmet efter att man skulle hinna annat än att går på föreläsningar. Vi var 100 anmälda deltagare och till det talare och arrangörer.

Panorama bar på Silja Festival

Panorama bar på Silja Festival

Sen dess har det rullat på och det kan finnas anledning att återkomma om utvecklingen i ett annat inlägg. Tex startade jag 2010 tillsammans med Sten Sture Skaldeman och Bo Zackrisson den första tidningen om LCHF, nämligen LCHF-magasinet. Därför känns det väldigt naturligt att LCHF-magasinet sen dess är medarrangör av LCHF-kryssningen.

I morgon avgår den 8:e LCHF-kryssningen från Värtahamnen. Det är 600 anmälda deltagare och talarlistan är betydligt längre än första årets. Vi har sen 2010 fått använda den stora konferenslokalen och sen 2014 använder vi även den största lokalen, den tvåvåning stora ”Starlight” åtminstone en del av föreläsningsdagen.

Det är så roligt att det blivit så populärt, man blir riktigt rörd när man hör hur det blir proppfullt och vi inte kan ta emot fler. Det är också roligt att varje år möta så många som blivit ens vänner, ni som hänger med i vått (LCHF-kryssningen) och torrt (LCHF-campingen) och troget kommer.

Jag ser verkligen fram emot att möta alla i morgon, vi kommer som vanligt att finnas i terminalen i god tid innan avgång.

Det finns bara ett moln på min himmel och det är att jag inte kommer ihåg och minns alla jag träffat under åren. Det känns lite dumt, men så är det. Nu är det tusentals entusiastiska LCHF-människor jag mött under åren och det är så svårt att hålla ihop namn, ansikte och ofta ett smeknamn från nätet.

Därför är det extra roligt när ni kommer fram och presenterar er och åtminstone antyder var vi setts innan. Kanske här på bloggen? Kanske på Kolhydrater iFokus? Eller varför inte någon av de fem LCHF-campingar som hunnit passera.

Lite kuriosa är en informationstråd från 2008 som Karin20 skrev på Kolhydrater iFokus- Nostalgi!

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

8 svar på ”LCHF-kryssning nr 8

  1. Jag instämmer i kören! Tack Margareta, och Karin20, för en lyckad kryssning.

  2. Just hemkommen från årets LCHF-kryssning. Tack alla fantastiska människor som gör dessa kryssningar så intressanta och för matrevolutionen framåt.

  3. Tack än engång för en trevlig och lärdomsrik kryssning! Har haft det lika trevligt i år som alla andra jag har varit på, alltid lika kul att träffas trots att mötena blir snabba och flyktiga. Tänk vilka minnen vi delar, blir lika full i skratt varje gång då jag tänker tillbaka och minns min fettskrämsel

Kommentarer inaktiverade.