Ljuvlig semester

Vi har hittat ett spektakulärt ställe på Gran Canaria. Det känns lyxigt att få bo så här bra. Lyckas man pricka rätt vecka mellan sportlov och påsk kan man åka hit till ett helt annat pris än det ordinarie.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Det finns All-inclusive men vi har valt halvpension, betydligt mer prisvärt. Frukostbuffet och middagsbuffet räcker mer än väl. Maten är fantastisk, vi håller oss till den som tillagas på plats av råvaror vi valt ut. Lite småplock från buffetborden blir det, men inget vi inte valt själva. Det är fördelen med buffet. Nackdelen är känslan av skolmatsal. Ni som vet vad jag menar förstår varför vi äter ute. Där finns lugnet, utsikten och stillheten. Man sätter på sig fleece efter solnedgången och till frukost, inget märkligt f.ör en nordbo. När jag funderade över packning tipsade dottern om kall midsommar förutom solheta dagar och det stämmer verkligen.

Högst på priolistan fanns solnedgång i havet. Det överträffades med råge. Solen går ner 19.10 och vi väljer mellan vår balkong och någon av de många terasserna. Jag kan resa långt för solnedgångar i havet, det är så rogivande.

Nästan lika högt på priolistan fanns rejäla strandpromenader. Mina knän klarar inte för långa sträckor i sand och jag älskar att gå – långt – längs havet. Här finns en gjuten betongväg på klipporna och man kan gå åt båda håll. Det är en bussresa bort om man vill promenera Meloneras-Playa des Inglés.

Som tredje kriterium hade jag bra och lättillgänglig mat. Semestern blir ett arbete om man hela tiden ska leta LCHF-vänlig mat. Jag vet att många istället gör avsteg och ”unnar sig” på semestern. För mig är det tvärtom. På semestern vill jag må extra bra och tar därför inga risker. Magen fungerar klockrent med flera bilagor över dygnet och nu när stressen börjat släppa har jag även sovit utmärkt.

Idag är det redan onsdag och jag kan bara säga att alla förväntningar har överträffats med råge

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

1 svar på ”Ljuvlig semester

Kommentarer är stängda.