Årets utmaning

I morgon börjar årets största matutmaning för min del. Jag är med i Team Ponnyexpressen dvs min son Anton Lundström och hans fyrspann med svarta shetlandshingstar. De har sen några år tillbaka tillbringat en novembervecka i Globen för att delta i Stockholm International Horseshow. Ni som har Facebook kan följa oss på sidan om Ponnyexpressen. I praktiken innebär det att hästarna vid lunch i morgon flyttar in i Globens katakomber och flyttar ut sent på söndagkväll efter sista showen.

globen

Utmaningen för mig består i att hitta mat som passar till skillnad mot det som erbjuds både till publik och funktionärer. Efter en månad utan kök känns det inte så märkvärdigt längre men jag vet från tidigare år att det är lätt att falla för det som finns närmast när tröttheten slår till. Det gäller som vanligt att planera.

Min huvudsaklig uppgift i år är att vara barnvakt åt mitt barnbarn Moa (8 månader), för att frigöra min dotter Karolina till hästskötare. Hon är betydligt mer produktiv än vad jag är numer. Det är 16 ben som skall lindas till varje show och lindas av efter, det är ljusslingor som skall fästas och det är väldigt mycket som kan gå fel, förutom den vardagliga skötseln av fyra hingstar som är vana att gå på lösdrift och nu blir instängda i varsin box under nästan en hel vecka. Det finns en filmsnutt på Facebook som visar lite av  vad det går ut på när det är skarpt läge.

2011

2011

Mina nerver klarar inte stressen så jag kliver mer än gärna åt sidan för den yngre generationen.

ponnyexpressen

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

2 svar på ”Årets utmaning

  1. Hoppas att det går bra med både mat, uppträdande och det viktigaste av allt, barnbarnet. Tror inte att det blir några problem i och för sig 🙂
    Kul att ni har ett gemensamt intresse i familjen, med hästarna!

Kommentarer inaktiverade.